Putin, noi declaraţii ULUITOARE. Spune că Rusia îşi va îndeplini obiectivele "nobile" din Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Vladimir Putin susţine că Rusia are obiective "nobile" în Rusia, dar şi că armata le va îndeplini. 

Într-un discurs susţinut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi în Extremul Orient al Rusiei, Putin a declarat că Moscova nu a avut altă opţiune decât să lanseze o operaţiune militară pentru a proteja populaţia din Donbas, estul Ucrainei, şi că o ciocnire cu forţele antiruse ale Ucrainei era inevitabilă, potrivit agenţiilor ruse de presă.

"Obiectivele sunt foarte clare şi nobile", a afirmat preşedintele rus, în cadrul vizitei la Cosmodrom.

El a fost însoţit de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aliat al său.

În cadrul unei întrevederi între cei doi în Extremul Orient al Rusiei, liderul de la Kremlin a spus că Rusia şi Belarus vor coopera în proiecte de infrastructură în domeniul spaţial, potrivit agenţiei ruse de presă RIA, scrie Agerpres. 

Marea Britanie verifică afirmaţiile despre un atac chimic la Mariupol

'Informaţii indică faptul că forţele ruse ar fi folosit agenţi chimici într-un atac asupra populaţiei din Mariupol. Lucrăm de urgenţă cu partenerii noştri pentru a verifica informaţiile', a declarat Liz Truss pe contul său de Twitter. Orice utilizare a acestui tip de arme 'ar constitui o escaladare bruscă în acest conflict şi îi vom cere socoteală (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi regimului său', a adăugat ea.

Parlamentarul ucrainean Ivanna Klimpuş a indicat la rândul său că Rusia a folosit o 'substanţă necunoscută' la Mariupol unde mai multe persoane suferă de insuficienţă respiratorie, potrivit acesteia. 'Foarte probabil arme chimice', a adăugat ea pe Twitter.

Regimentul ucrainean Azov, baricadat la Mariupol, susţinuse anterior, într-un mesaj publicat luni pe Telegram, că o dronă rusă a aruncat o 'substanţă toxică' asupra soldaţilor şi civililor la Mariupol, precizând că mai multe persoane suferă acolo de probleme respiratorii şi neurologice.

Potrivit lui Andri Bileţki, fondatorul batalionului Azov, trei persoane au fost otrăvite acolo cu o substanţă toxică necunoscută, a spus el într-un videoclip postat pe Telegram: 'Trei persoane prezintă semne clare de otrăvire cu produse chimice de război, dar fără consecinţe catastrofale'. AFP nu a fost în măsură să verifice imediat aceste afirmaţii în mod independent. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel