Putin, noi amenințări cu rachete hipersonice. Chirieac: Președintele Rusiei nu știa un lucru înainte de 24 februarie, dar acum a aflat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele amenințări ale președintelui rus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a susținut că Rusia va continua să-și dezvolte potențialul militar, inclusiv „pregătirea pentru luptă“ a forţelor sale nucleare, în plin conflict în Ucraina

„Forţele armate şi capacităţile de luptă ale forţelor noastre armate cresc în mod constant şi în fiecare zi. Iar acest proces, desigur, îl vom dezvolta. Vom continua să menţinem şi să creştem pregătirea pentru luptă a triadei noastre nucleare“, a spus liderul rus.

Președintele de la Kremlin a mai anunțat și intrarea în serviciu a unor rachete hipersonice din clasa Zircon, care aparţin noii familii de armamente dezvoltate în ultimii ani de Rusia, conform Agerpres.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, la emisiunea News Hour with CNN, moderată de Sabrina Preda, Sergiu Cora și Ana - Maria Roman, unde a comentat ultimele amenințări ale liderului rus Vladimir Putin.

„Vladimir Putin a venit cu acest discurs în care amenință, dar el nu a câștigat pe câmpul de luptă. Acolo a suferit un dezastru și încearcă să amenințe și să spună că tot complexul industrial militar rusesc va continua efortul de război pentru agresiunea din Ucraina și de la această linie pleacă negocierea cu Washington și Kiev. Ucraina nu va negocia singură pacea și, în acest context, trebuie văzut discursul lui Putin care, până la urmă, este ridicol.

Produsul Intern Brut al statelor din Alianța Nord-Atlantică este de vreo 15 ori mai mare decât cel al Federației Ruse. A spune că mașina de război rusă, și așa învechită și fără oameni antrenați, poate face față echipamentelor NATO este pur și simplu absurd și a înțeles și Putin asta. Nu știa înainte de 24 februarie anul acesta, dar acum a aflat“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    În ciuda realității din teren, Putin promite că armata rusă va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina

Putin a lansat noi amenințări

„Vom continua dezvoltarea rachetelor hipersonice care nu au egal în întreaga lumea“, a spus Putin, citat fiind de jurnalista Ana - Maria Roman.

„Putin își laudă și el aparatele. Într-adevăr, rachetele hipersonice rusești sunt, într-adevăr, o armă redutabilă, cam singurele pe care le au în acest moment, dar și sistemele de apărare antiaeriană sunt la fel. Sistemele de apărare Patriot ar putea să facă față unor astfel de rachete. În plus, o astfel de rachetă este foarte scumpă și se fabrică greu, mai ales că nu se face numai cu componente din Rusia.

Cipurile și zona electronică sunt importate din SUA și Japonia. Momentan, toate sunt sub un embargo, deci sunt greu de dobândit.

De asemenea, după cum s-a văzut, nu doar cu rachete reușești să câștigi războiul din Ucraina.

Faptul că amenință cu armamente cred că ține de ceea ce își dorește și el, să iasă, cât de cât, rezonabil din aventura în care s-a amestecat de unul singur, făcându-și praf cei 22 de ani de când se află la putere“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Macron cere garanții de securitate pentru Rusia ”ca parte a unui un tratat de armistiţiu şi de pace". Critici din partea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel