Putin nivelează terenul pentru a-și subordona companiile care lucrează pentru apărare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vladimir Putin a modificat legea pentru a se asigura că ordinele de apărare ale statului sunt respectate în mod corespunzător.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret care permite statului să suspende directorii și acționarii oricăror companii care nu îndeplinesc contractele de apărare ale statului în condițiile legii marțiale, conform Reuters.

Decretul ar permite ministerului industriei să numească un nou administrator extern care să preia conducerea unor astfel de companii.

Putin a declarat în octombrie că introduce legea marțială în cele patru regiuni ucrainene anexate, unde Moscova a preluat parțial controlul și le revendică, o mișcare condamnată ca fiind ilegală de majoritatea țărilor.

Totuși, el nu a extins legea marțială în toată Rusia, dar a plasat efectiv economia pe picior de război, fabricile de apărare lucrând non-stop în trei schimburi pentru a răspunde nevoilor armatei.

Noul decret s-ar aplica companiilor care „își încalcă obligațiile care le revin în baza unui contract cu statul, inclusiv dacă nu vor lua măsuri pentru garantarea livrărilor de producție”.

Întrebat dacă legea marțială ar putea fi introdusă în anumite regiuni ale Rusiei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că aceasta este prerogativa președintelui, dar nu a spus dacă Putin a plănuit o astfel de mișcare.

VEZI ȘI     -    Oamenii dintr-o sală au izbucnit în râs când Lavrov a spus că Ucraina a atacat Rusia / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel