Putin, mesaj de Ziua Femeii pentru rusoaice: Înțeleg că sunteți îngrijorate pentru cei dragi. Dragele noastre, faceți lumea mai bună și mai blândă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a lansat un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii prin care încearcă să le liniștească pe acestea cu privire la invazia din Ucraina.

Președintele Rusiei a lansat un videoclip de Ziua Internațională a Femeii în care spune că recruții și rezerviștii nu sunt chemați să lupte în prima linie.

„Permiteți-mi să subliniez că soldații care fac serviciul militar nu participă și nu vor participa la ostilități... sarcinile atribuite sunt rezolvate doar de militari profesioniști”, a spus el. Spre deosebire de noi, efortul militar al Ucrainei este ocupat în mare măsură de civili, a mai zis președintele rus.

Mesajul lui Putin a avut ca scop atenuarea presupuselor preocupări din partea femeilor ruse - „mamele, soțiile, surorile, miresele și prietenele soldaților și ofițerilor noștri care sunt acum în luptă”.

„Înțeleg că vă faceți griji pentru cei dragi”, a spus președintele rus.

În linii mari, acesta a caracterizat femeile ca dând dovadă de „loialitate, încredere și sprijin”.

„Dragele noastre femei, faceți lumea mai bună și mai blândă datorită sensibilității, compasiunii și generozității voastre spirituale. Combinați tandrețea fermecătoare și forța interioară uimitoare”, a spus Putin, conform BBC.

Zelenski avertizează că Rusia nu se va opri în Ucraina și spune că Biden ar putea să „facă mai mult“ pentru a opri războiul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat țările occidentale că războiul nu se va opri în Ucraina, iar un atac asupra libertăților de acolo va afecta tot restul lumii.

În timpul unui interviu la ABC World News Tonight cu David Muir luni, Zelensky a evidențiat din nou necesitatea securizării spațiului aerian al Ucrainei, îndemnând SUA și NATO să ofere ajutor.

„Nu putem permite doar Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă – o mulțime de lucruri”, a spus Zelensky. „Nu ne controlăm cerul”, a adăugat președintele ucrainean.

El a adăugat că e de părere că președintele american Joe Biden „poate face mai mult” pentru a opri războiul. "Sunt sigur că poate și mi-aș dori să cred asta. El este capabil să facă asta", a spus Zelenski (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel