Vladimir Putin, în vizită la militarii ruși răniți - VIDEO. Răspuns revoltător pentru un tânăr care-i spune că are o soție și un copil de 9 luni - Video/Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin i-a vizitat pe soldații ruși răniți în Ucraina, internați într-un spital militar.

Președintele rus Vladimir Putin și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au vizitat spitalul militar Mandryk din Moscova, situat în districtul Sokolniki. Pentru prima dată de la începutul războiului cei doi s-au întâlnit cu unii dintre soldații ruși răniți în timpul luptelor din Ucraina, scrie Kommersant.

Într-un videoclip publicat de postul de televiziune Rusia 1, Vladimir Putin vorbește cu un soldat care îi spune președintelui că are o soție și un fiu de nouă luni. „Va fi mândru cu așa tată!”, spune Vladimir Putin, strângând mâna bărbatului.

„Unde este familia ta?"

Într-una dintre camere, președintele rus a vorbit cu un maior rănit la braț. „Mână funcționează?” a întrebat Putin. „Da, așa este”, a răspuns militarul.

El a vorbit și cu un cercetaș care a primit o rană de glonț în stomac. „Unde este familia ta? Ai vorbit cu ei? Sunt îngrijorați? Nu au venit, nu v-ați văzut?”, l-a întrebat Putin, răspunsul soldatului fiind negativ.

Planurile lui Vladimir Putin, de a vizita soldații răniți internați într-unul dintre spitalele din Moscova în 25 mai, au fost anunțate de secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. Acesta a menționat că nu este prima dată când liderul de la Kremlin se întâlnește cu răniții, dar după începerea operațiunii militare, Kremlinul nu a raportat astfel de cazuri.



Se știe că Serghei Shoigu a mai fost la spitalul militar Mandryk pe 11 martie. Atunci, el a oferit premii militarilor ruși "care s-au remarcat în timpul operațiunii speciale" - steaua Eroului Rusiei, Ordinul Curajului și zece medalii „Pentru curaj”.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, la 25 martie (agenția nu a furnizat informații mai actualizate), 1.351 de militari ruși au fost uciși și 3.825 au fost răniți în timpul operațiunii militare din Ucraina.

După această vizită, pe site-ul oficial al Kremlinului au fost publicate mai multe fotografii cu Vladimir Putin și Serghei Șoigu la acest spital militar. Totuși, nu au fost oferite prea multe detalii despre această vizită.

"Șeful statului a vizitat Spitalul Clinic Militar Central, numit după P.V. Mandryk, al Ministerului Apărării al Federației Ruse. Vladimir Putin a discutat cu militari ai Forțelor Armate Ruse care erau tratați la Spitalul Clinic Militar Central și au fost răniți în timpul unei operațiuni militare speciale, precum și cu personalul medical al instituției medicale.", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Kremlin.ru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel