Putin denunţă ''ambiţiile imperiale'' ale NATO care încearcă să-şi afirme ''hegemonia''
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Putin: Rusia nu vede ''nicio problemă'' într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO
Putin: Rusia nu vede ''nicio problemă'' într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO
Vladimir Putin a denunţat miercuri ''ambiţiile imperiale'' ale NATO, care încearcă, potrivit lui, să-şi afirme ''hegemonia'' prin conflictul ucrainean, relatează AFP. 

Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile lor interese, a spus Putin, într-o conferinţă de presă la Aşgabad, capitala turkmenă.

Ţările lidere din NATO doresc (...) să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale, a acuzat el. Alianţa Atlantică şi înainte de toate Statele Unite au nevoie de mult timp să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii, potrivit preşedintelui rus. Iranul nu a fost bun pentru aceasta, a apreciat el.

Le-am dat această şansă, şansa de a reuni toată lumea în jurul lor, a afirmat Putin pe ton ironic. Rusia nu vede nicio problemă într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO, a dat asigurări Vladimir Putin. Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina, a afirmat de asemenea Putin, aflat în vizită în capitala turkmenă.

Vezi și: NATO invită Finlanda şi Suedia să devină membre. Noul concept strategic, adoptat

Dacă Finlanda şi Suedia doresc aceasta, să adere. Este problema lor, pot adera la ce doresc, a spus el. În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Putin a respins responsabilitatea armatei ruse într-un atac care a ucis cel puţin 18 persoane, conform Kievului, într-un centru comercial aglomerat din Kremenciuk, în Ucraina.

Armata noastră nu loveşte niciun loc de infrastructură civilă. Avem toate posibilităţile de a şti ce şi unde este, a adăugat preşedintele Putin. Atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk a provocat cel puţin 18 morţi şi zeci de răniţi şi dispăruţi. Rusia neagă că a vizat o ţintă civilă, susţinând că a bombardat un depozit de arme, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel