Putin, declarație de un cinism profund: Doar Rusia poate asigura suveranitatea și statalitatea Ucrainei
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 05 noi 2022, 08:54
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Federația Rusă continuă tentativele de a fisura unitatea europeană din jurul Ucrainei, accentuând propagandistic scenariul prin care Occidentul are ca obiectiv ruperea Ucrainei, în pofida războiului de cucerire început de Rusia pe 24 februarie 2022 în Ucraina.

În acest sens președintele Vladimir Putin a arătat cu degetul către Polonia, stat care se află în prima linie a ajutorului militar și civil trimis Ucrainei pentru respingerea ocupantului rus.  

În ciuda faptului că trupele ruse au ocupat o parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o ilegal la Federația Rusă, Putin crede că Polonia urmărește să rupă teritorii de la Ucraina.

Mai mult, el crede că Federația Rusă e „singura garanție reală a statalității și suveranității Ucrainei”.

„Cunoaștem ideea de a crea un mare stat «de la mare la mare» într-o anumită parte a lumii politice din Polonia, au fost multe discuții pe tema aceasta înainte de al Doilea Război Mondial, era o idee fixă, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Acum vedem că liderii Poloniei și Ucrainei se îmbrățișează. Dar ideea trăiește, ideea de absorbi Ucraina nu a dispărut”, a declarat Vladimir Putin vineri, la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase din Rusia, potrivit Digi 24, care citează TASS.

  „Nu întâmplător am spus la (clubul de la) Valdai că Rusia poate fi singura garanție reală, adevărată a statalității și suveranității Ucrainei”, a mai spus Putin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?