Putin dă vina pe „anglo-saxoni“ pentru „sabotarea“ Nord Stream 1 și 2
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 30 sep 2022, 16:27
WhatsApp
Vladimir Putin a dat vina pe „anglo-saxoni“ pentru sabotarea Nord Stream 1 și Nord Stream 2.

Putin a acuzat Statele Unite și aliații săi că au sabotat conductele Nord Stream care circulă din Rusia către Europa.

„Sancțiunile nu au fost suficiente pentru anglo-saxoni: au trecut la sabotaj”, a spus Putin în timpul discursului său la ceremonia de anexare a teritoriilor ucrainene, care a avut loc la Moscova.

„Este greu de crezut, dar este un fapt că ei au organizat exploziile la gazoductele internaționale Nord Stream”, a adăugat el.

Pe cele două conducte au fost descoperite în ultimele zile mai multe scurgeri de gaze, scrie Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -      Iohannis: România respinge și condamnă fără echivoc anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene

Ceremonie cu fast la Kremlin. Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor din Ucraina. "Vreau să fim auziți. Vor fi cetățeni ai Federației Ruse"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va anunța, într-un discurs oficial, anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. La eveniment sunt prezenți mai mulți lideri din Rusia, inclusiv Nicolae Patrușev, cel despre care se spune că este succesorul lui Putin. Nelipsit de la eveniment este și Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei. Totodată, în sala imensă în care Kremlinul a organizat această ceremonie a putut fi văzut și Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor.

Prezent este și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, dar și alți miniștri de top.

Vladimir Putin trebuia să își înceapă discursul la ora 15:00, dar întârzie. În Piața Roșie, cea mai cunoscută piață din Moscova, au fost amplasate televizoare uriașe pentru ca toți rușii să audă anunțul lui Putin.

În tot aceste timp, Rusia-1, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei, transmite în direct evenimentul și relatează despre faptul că această zi "este una foarte importantă pentru Rusia și pentru întreaga omenire. Toți ochii sunt ațintiți în aceste momente pe țara noastră". 

În sală, toți invitații au fost rugați să închidă telefoanele. Ceremonia are loc în Sala Sf. Gheorghe, o sală situată în Marele Palat Kremlin (citește AICI întregul discurs). 

CITEȘTE ȘI     -     Insula Șerpilor ar putea fi lovită de o bombă nucleară tactică. Chirieac, întrebări cheie pentru autoritățile române. "Este un pericol real"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?