Putin - Crimeea, decizie: Va începe pe 18 martie
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 17 Martie 2019, 17:54
WhatsApp
Vladimir Putin se va afla luni în Crimeea. Ce decizie a luat președintele rus.

Preşedintele Vladimir Putin se va deplasa pe 18 martie în Crimeea şi la Sevastopol, port de ataş al Flotei ruse de la Marea Neagră, se menţionează într-un comunicat al Kremlinului.

Conform agendei anunţate, şeful statului rus urmează să participe în special la ceremonia de dare în exploatare a unei centrale electrice, se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile locale şi va asista la evenimentele dedicate marcării a cinci ani de la alipirea Crimeei la Rusia. Data de 18 martie a fost proclamată în Rusia Sărbătoarea reunificării Crimeei şi Rusiei, în această zi pe teritoriul rus fiind organizate ample festivităţi.

Potrivit agenţiei Reuters, Rusia a decis ca începând din 18 martie să înceapă operarea la întreaga capacitate a două noi termocentrale construite în Crimeea. Termocentralele construite la Sevastopol şi Simferopol, date parţial în exploatare anul trecut, au ajuns în anul 2017 în centrul unui scandal internaţional după ce compania germană Siemens a afirmat că autorităţile ruse au transferat clandestin în Crimeea turbine fabricate de această societate, fiind astfel încălcate sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei după anexarea peninsulei ucrainene.

Vezi și: Codruț Marta, înregistrare înainte de dispariție: Discuții despre șefia ANAF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?