Putin chiar a căzut pe scări? Iată ce se mai spune despre sănătatea lui. Hashtag-ul devenit viral după apariția știrii și ce știm despre acest General SVR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin chiar a căzut pe scări? Iată ce se mai spune despre sănătatea lui. Hashtag-ul devenit viral după apariția știrii / Foto: Kremlin.ru
Putin chiar a căzut pe scări? Iată ce se mai spune despre sănătatea lui. Hashtag-ul devenit viral după apariția știrii / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin chiar a căzut pe scări?

Iată totul despre cele mai recente zvonuri despre sănătatea președintelui rus Vladimir Putin. Hashtag-ul #PutinPoopedHimself a început să fie popular pe Twitter după ce canalul de Telegram General SVR a afirmat că liderul de la Kremlin a căzut pe cinci trepte pe o scară, la reședința sa, lovindu-se la coccis, scrie Forbes.

Aparent, acesta nu este singurul incident. Potrivit canalului de Telegram General SVR, căderea l-a făcut pe Putin să "defecheze involuntar". Imaginea cuiva care cade pe scări și apoi are o eliberare fecală poate părea destul de diferită față de imaginea lui Putin călare pe cal, la bustul gol, care a apărut în urmă cu peste un deceniu, în 2009. Cu toate acestea, Putin însuși nu a făcut declarații despre acest subiect. Deci, întrebarea este dacă povestea de pe Telegram este, de fapt, adevărată sau sunt doar niște vorbe aruncate în vânt.  

Cât de credibilă este informația despre căderea lui Putin

Desigur, să te bazezi pe Twitter pentru a verifica informațiile și a determina dacă acestea sunt exacte ar fi ca și cum te-ai baza pe un sac de gunoi să îți servească drept parașuta. Acest lucru este valabil mai ales de când miliardarul Elon Musk a achiziționat Twitter, a concediat o mare parte din personalul său care se ocupa de verificarea informațiilor, a promovat o abordare de "liberă exprimare" și a încercat să vândă bife albastre de verificare pentru Twitter. Astfel, nu puteți presupune că ceva este adevărat pur și simplu pentru că un hashtag Twitter a fost în tendințe.

În caz contrar, ar trebui să presupunem că #TrumpWasRightAboutEverything, nu? Deci, pentru a determina veridicitatea acestei ultime afirmații despre sănătatea lui Putin, trebuie să examinați sursa și să determinați nu numai cât de veridică poate fi această sursă din punct de vedere medical, ci și câte dovezi reale și concrete oferă sursa.

Cine este acest General SVR? Tot el a spus că Putin ar avea cancer

Deci, ce rămâne cu acest General SVR? Cât de fiabilă este această sursă? Doar pentru că generalul spune "Da", înseamnă că ar trebui să spui și tu "Da"? Ei bine, aceasta cu siguranță nu este prima afirmație pe care canalul de Telegram General SVR a făcut-o despre sănătatea lui Putin. De exemplu, în mai 2022, General SVR a susținut că Putin a suferit o intervenție chirurgicală pentru un anumit tip de de cancer, așa cum economistul și autorul Anders Åslund a scris pe Twitter atunci: "Stai, ține-ți caii lui Putin. Pare credibil", a scris acesta într-un tweet, fără să detalieze cu adevărat de ce și fără să știe sau să dezvăluie cine este cu adevărat generalul SVR.

Operatorul canalului General SVR este un fost oficial al Serviciului de Informații Externe al Rusiei, care se întâmplă să aibă acces la Putin și personalul său, punând accent pe cuvântul "se presupune că". Operatorul acestui canal rămâne anonim și neconfirmat, ceea ce înseamnă că ar putea fi totuși oricine, de la cineva din Kremlin la acel barista de la cafeneaua locală, care, se întâmplă să aibă ceva timp liber și o conexiune la internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel