Putin către succesorul KGB-ului: Ajutați companiile să scape de sancțiunile occidentale
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Echivalentul modern al KGB-ului rusesc din epoca sovietică ar trebui să ajute companiile să scape de sancțiunile occidentale, a declarat Vladimir Putin.

Într-un discurs ținut la reuniunea anuală a Serviciului Federal de Securitate (FSB), Putin a declarat că spionii săi ar trebui să colaboreze cu alte agenții pentru a spori securitatea sistemelor bancare și financiare.

El a spus FSB să "sprijine companiile noastre care se dezvoltă în mod activ în ciuda obstacolelor create pentru ele și care explorează noi piețe, dar se confruntă cu acțiuni deschis ostile" din partea Occidentului.

"Da, acestea ne creează probleme temporare", a spus Putin, adăugând că a vorbit cu guvernul despre modul în care sancțiunile au afectat unele proiecte mari.

"Dar totul, bineînțeles, va fi făcut oricum", a declarat Putin.

Putin spune că economia de război a Rusiei a prosperat în ciuda sancțiunilor

În încercarea de a submina economia Rusiei și de a forța o schimbare de curs, Occidentul a impus sancțiuni Rusiei, care au fost prezentate ca fiind cele mai dure de până acum, la scurt timp după invazia Ucrainei din 2022.

Cu toate acestea, Putin spune că economia de război a Rusiei a prosperat în ciuda sancțiunilor, fabricarea de obuze de artilerie depășind-o pe cea a Occidentului, iar economia a crescut cu 3,6% anul trecut.

KGB-ul a fost una dintre cele mai puternice instituții din Uniunea Sovietică, cu o influență care se întindea mult dincolo de granițele țării, până când și-a pierdut o mare parte din putere odată cu căderea uniunii în 1991, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel