Putin ar putea fi asasinat în secret de generalii săi. Povestea de acoperire, un infarct. Lovitura de stat care s-ar pregăti la Kremlin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vladimir Putin ar putea fi îndepărtat de la putere de către generalii săi, care s-ar gândi chiar să îl asasineze pe liderul de la Kremlin. 

Informaţia este furnizată de sursele ziarului britanic The Sun, care afirmă că uciderea lui Putin ar putea fi mascată drept un infarct. 

Astfel, generalii ar urma să pună la conducerea Federaţiei Ruse un lider mai autoritar, care ar urma să decidă retrimiterea trupelor spre capitala Ucrainei, Kiev, potrivit dr. Robert Thornton, expert în securitate. 

"FSB se gândeşte la schimbarea lui Putin, deoarece liderii serviciului cred că acesta s-a înmuiat cu privire la Ucraina. S-a retras din Kiev şi se concentrează acum doar pe regiunea Donbas", a explicat acesta pentru sursa citată. 

Cine ar urma să îl înlăture pe Putin

Thornton crede că Vladimir Putin ar putea fi dat la o parte de către GRU, serviciul de informaţii militare al Rusiei, iar decizia ar putea fi luată cât de curând, mai ales dacă Rusia va continua să piardă teren în estul Ucrainei. 

"Au mijloacele necesară să facă asta. Dacă vrei să dai o lovitură de stat, trebuie să o faci în secret, e clar. De asta GRU ar fi cel mai indicat serviciu să o facă, mai ales că li s-a dat multă putere în ultima vreme", a mai explicat expertul. 

Conform acestuia, câţiva ofiţeri i-ar fi transmis lui Putin şi un ultimatum: ori demisionează, ori va fi ucis. 

"După ce îl asasinează, ofiţerii vor ieşi la ieşi la televiziuni şi vor spune că Rusia are un nou lider. Cineva ca spune că săracul Putin a avut un infarct, din cauza stresului provocat de operaţiunea militară specială din Ucraina", a mai punctat Thornton, care a adus aminte de un episod similar. 

"Acelaşi lucru s-a întâmplat cu Brejnev, despre care se credea că e bolnav. Dar de fapt era mort. Şi nu e singurul lider comunist din anii '70 care a dispărut aşa din prim-plan", a concluzionat Thornton. 

Putin amenință că va lovi noi ținte în Ucraina dacă vesticii continuă să livreze arme

Rusia își va alege noi ținte în Ucraina dacă țările Occidentale continuă să aprovizioneze ucrainenii cu arme cu rază mare de acțiune, a avertizat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Mesajul lui Putin a venit după ce Kievul a fost atacat din nou de rachete, la mai multe săptămâni după ce părea că rușii au încetat să țintească capitala. În timp ce rușii au anunțat că au atacat tancurile trimise de țările europene, ucrainenii spun că ținta a fost o stație de reparație a căilor ferate.

Ce se întâmplă în teren

În timp ce Rusia avansează încet, dar sigur, în regiunea Donbas, mai multe țări încearcă să ajute Ucraina să riposteze. Cel mai recent exemplu este dat de Statele Unite ale Americii, care au anunțat că vor trimite un sistem de artilerie de mare mobilitate (Himars) M142. Acesta este compus din rachete de mare precizie ce pot lovi ținte aflate la 70 de kilometri depărtare, mult mai mult decât pot armele ucrainene în acest moment.

Oficialii de la Casa Albă au spus că au acceptat să doneze armele numai după ce au primit asigurări din partea președintelui Volodimir Zelenski că acestea nu vor fi folosite împotriva țintelor din interiorul granițelor Rusiei, potrivit BBC.

Printre ajutoarele de război se mai numără și elicoptere, arme antitanc, vehicule tactice și piese de reparație. Germania a promis la rândul ei că va trimite cel mai modern sistem de apărare, Iris-T, pentru a permite Ucrainei să apere orașe întregi de atacurile aeriene lansate de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel