Data actualizării:
Data publicării:

Putin ar fi IGNORAT dacă ar ordona un atac nuclear. Un expert în situaţia de la Kremlin explică de ce

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Dacă Putin ar ordona un atac nuclear asupra Occidentului, comandanţii de top de la Kremlin l-ar ignora complet, explică un expert în situaţia de la Kremlin. 

Christo Grezev, jurnalist şi expert în Kremlin, spune că mulţi lideri militari ruşi, dar şi oficiali din securitate sunt de părere că Vladimir Putin este pe moarte sau extrem de bolnav. Astfel, cercul său intern nu ar risca să fie tras într-un proces precum cel de la Nurnberg pentru dezlănţuirea Armaghedonului. 

"Îl vedem pe Putin că se apucă spasmodic de colţul mesei la acea întâlnire cu Şoigu. Haina sa e cam strânsă la gât... pare bolnav. Sau doar vrea el să pară aşa?", a întrebat jurnalistul Dmitry Gordon. 

"Nu pot comenta fără a avea mai multe informaţii, dar ştim ceea ce spun oligarhii din cercul apropiat al lui Putin, şi anume că acesta e bolnav. ştim de asemenea că FSB a trimis o scrisoare acum o lună către toţi şefii regionali în care le transmitea acestora să nu ia în seamă informaţiile care spun că Putin ar avea o boală gravă. Deci asta înseamnă, de fapt, opusul. Cred că nu contează dacă moare sau dacă e grav bolnav, contează ce cred oamenii din jurul său. Asta schimbă totul. E un factor care îi face pe oameni să decidă cât de loiali îi sunt. Cred că dacă oamenii din preajma sa consideră că nu e complet sănătos, atunci vor ignora un ordin de ucidere a tuturor duşmanilor. De aceea, e puţin probabil că cineva va apăsa butonul nuclear. În fond, dacă Putin moare în trei sau şase luni, cine i-ar proteja de un proces ca la Nurnberg", a declarat Grozev, citat de Daily Mail. 

Cât costă războiul din Ucraina. Vladimir Putin dă zilnic o sumă uriașă

Un război implică și cheltuieli, iar invazia Ucrainei pare să-l coste pe Vladimir Putin destul de mult. Rusia a cheltuit deja 34 miliarde de dolari pentru războiul din Ucraina. Totuși, cel mai mult costă Kremlinul tehnica şi echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea cifrându-se la 230 milioane de dolari pe zi, notează vineri publicaţia ucraineană Focus.ua, citând calculele făcute de analistul german Tomi Ahonen, transmite Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie, apreciază analistul Tomi Ahonen. În calculele sale, expertul citat a pornit de la faptul că în Ucraina s-ar afla circa 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară. Dar aceste cifre nu sunt exacte, pentru că în realitate s-ar putea ca numărul militarilor şi cel al echipamentelor angajate să difere cu câteva sute. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel