Putin ar fi căzut de pe scări în timp ce se afla la reședința oficială. Cât de "critică" este starea liderului de la Kremlin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Află în articol cât de "critică" este starea de sănătate a lui Putin, după ce ar fi căzut în timp ce se afla la reședința oficială.

Vladimir Putin s-a mândrit de mult timp cu imaginea sa de "om puternic", dar o schimbare dramatică a aspectului său în ultimii ani a determinat apariția speculațiilor că ar putea suferi de o boală gravă, scrie The Sun.

Aparițiile sale publice din timpul invaziei Ucrainei l-au arătat gâfâind, bâlbâindu-se sau arătând epuizat, pe fondul temerilor că zilele sale ca președinte activ ar putea fi numărate.

Săptămâna aceasta, presupusele sale probleme de sănătate au intrat din nou în atenția publică după ce s-a zvonit că ar fi căzut pe scări, în timp ce se afla la reședința sa oficială.

Președintele rus ar fi fost ajutat să se ridice pe o canapea de către gardienii săi de corp, în timp ce medicii săi personali s-au grăbit să-l ajute. Potrivit unor surse, căderea a dus la mai multe vânătăi, dar a evidențiat și probleme despre care experții au tot vorbit în ultimele luni de zile.

Ce boli ar avea Putin



Analistul politic Valeri Solovei a susținut că Putin suferă de o serie de boli grave, inclusiv cancer, boala Parkinson și o tulburare schizoafectivă. Solovei crede că sănătatea lui "se deteriorează dramatic" și a sugerat că starea medicală a liderului de la Kremlin i-a influențat judecata asupra războiului din Ucraina.

Imaginile recente îl arată pe Putin arătând mai slab, cu o față umflată, în timp ce criticii spun că s-a sprijinit de partea laterală a birourilor în timpul aparițiilor publice pentru a-și ascunde tremurul.

În timpul discuțiilor cu ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, președintele rus a fost filmat ținându-se de masă și aplecându-se, un semn care ar arăta că suferă de Parkinson. Și mâinile liderului rus au tremurat violent într-un clip video în care îl întâmpina pe președintele belarus Alexandru Lukașenko, la Kremlin.

Alte filmări l-au arătat pe Putin mușcându-și nervos buzele la o slujbă bisericească, stârnind și mai mult afirmațiile că autocratul are o boală terminală. De asemenea, el a fost surprins șchiopătând în timp ce mergea în timpul discuțiilor de la Moscova cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în aprilie.

O lună mai târziu, capul său părea "umflat", potrivit unor comentatori, în timpul unei reuniuni virtuale a consiliului de securitate al Rusiei. Totodată, în iunie, Putin a primit "asistență medicală de urgență" după ce a fost lovit de o "durere ascuțită" potrivit unor persoane din interiorul Kremlinului.

S-a spus că Vladimir Putin s-a simțit rău în timp ce vorbea cu șefii săi militari și a suferit "durere ascuțită, slăbiciune și amețeli" când se ridica de la birou, după o sesiune virtuală de 90 de minute.

Și în octombrie, Putin părea să fie vizibil în durere în timpul unei parade în Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea a patru regiuni din Ucraina. Liderul de la Kremlin avea o privire maniacală, cu obrajii inflamați și o față roșie.

Putin ar folosi dubluri la mai multe evenimente atunci când se simte rău

Se spune că succesiunea evenimentelor a determinat Kremlinul să recunoască pe plan intern că sănătatea lui Putin se "deteriorează brusc", cu sugestii că a folosit chiar dubluri la unele evenimente pentru a putea apărea în public.

Documentele de spionaj „bombshell” difuzate ulterior către The Sun Online sugerau că liderul rus a fost diagnosticat cu mai multe boli.

"Pot confirma că a fost diagnosticat cu boala Parkinson în stadiu incipient, dar aceasta progresează deja" a afirmat într-un e-mail un informator din cadrul serviciilor de securitate ruse.

"Acest fapt va fi negat în toate modurile posibile și ascuns. Putin este umplut în mod regulat cu tot felul de steroizi grei și injecții inovatoare analgezice pentru a opri răspândirea cancerului pancreatic cu care a fost recent diagnosticat. Nu numai că provoacă multă durere, Putin are o stare de umflare a feței și alte efecte secundare – inclusiv lacune de memorie. În cercul său apropiat, există zvonuri că, pe lângă cancerul pancreatic, care se răspândește treptat, Putin are și cancer de prostată", a spus sursa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel