Putin afirmă că se așteaptă în continuare la o „soluție diplomatică“, deși continuă să bombardeze Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a afirmat în discuțiile cu Antonio Gutteres, secretarul general al ONU, că se așteaptă în continuare la o soluție diplomatică.

Putin și-a reiterat pe larg justificarea pentru invadarea Ucrainei.

Totuși, acesta i-a spus lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU, că „încă ne așteptăm și sperăm că vom putea ajunge la acorduri pe cale diplomatică”.

Putin a spus că discuțiile recente de la Istanbul au ajuns la o „recunoaștere”, dar a sugerat că acestea au fost deraiate după rapoartele despre atrocitățile împotriva civililor din orașul ucrainean Bucea.

Președintele rus a susținut că acestea sunt o „provocare” și a adăugat că „armata rusă nu a avut nimic de-a face cu acele lucruri”.

Acesta a mai spus că discuțiile continuă și speră că vor ajunge la un rezultat pozitiv, conform BBC.

Kremlinul, declarații de ultimă oră despre Transnistria

Dmitri Peskov a făcut declarații despre Transnistria.

Kremlinul urmărește îndeaproape agravarea situației din Transnistria, care provoacă îngrijorare, a declarat marți secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax. În cadrul unei conversații cu presa, Peskov a fost întrebat ce legătură are Kremlinul cu agravarea actuală a situației din Transnistria și dacă președintele rus Vladimir Putin plănuiește să discute cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Nu, momentan nu sunt planificate discuții, nu există astfel de planuri. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că urmărim foarte atent cum evoluează situația acolo. Desigur, de acolo vin vești care stârnesc îngrijorare.", a spus Peskov.

Marți mai devreme, autoritățile din Transnistria au raportat explozii la un centru de televiziune și radio din satul Mayak. Potrivit presei de acolo, în urma exploziilor, „două dintre cele mai puternice antene au fost dezactivate”, ambele transmiteau radiouri ale Federației Ruse. Niciunul dintre angajații centrului și nici localnicii nu au fost răniți. Luni, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel