Putin, acuzații grave la adresa SUA. Lovitură dură pentru economia Rusiei
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vladimir Putin vorbește în continuare apăsat despre Occident. Joi dimineață, președintele rus a criticat din nou SUA și a denunțat comportamentul "cinic" al autorităților de la Kiev în ceea ce privește criza din sud-estul țării.

"Sancțiunile nu au fost altceva decât o reacție nervoasă a SUA și a aliaților săi. Chiar și fără situația din Crimeea, ei ar fi inventat ceva pentru a reduce oportunitățile de creștere ale Rusiei. Acest mod de a face lucrurile nu datează de ieri, ci de mult mai mult timp. Astăzi, Occidentul încearcă să ne convingă cu orice preț că există o politică echilibrată în fața căreia trebuie să ne supunem orbește și fără să gândim", a spus Vladimir Putin care a salutat anexarea Crimeei de către Rusia vorbind chiar despre un "eveniment sacru". În plus, președintele a asemănat Crimeea cu noul "Ierusalim".

"Este imposibil să se obțină o supremație militară asupra Rusiei. Armele noastre sunt moderne, pregătite de luptă și cum am mai spus cândva: politicoase, dar de temut", a subliniat președintele.

Putin nu a făcut nicio referire la negocierile legate de încetarea focului în Dobass, evocând doar necesitatea de a ajuta financiar Ucraina, ceea ce Moscova face în prezent.

Cât despre dificultățile economice ale țării, la un pas de recesiune, Vladimir Putin a declarat că Rusia este deschisă investitorilor străini și a adăugat: "dezvoltarea țării depinde doar de noi", scrie Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel