Putin a semnat un decret privind instituirea titlului "Mama eroină". Cine poate primi premiul în valoare de 1 milion de ruble
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a semnat un decret privind instituirea titlului "Mama eroină". Cine poate primi premiul în valoare de 1 milion de ruble / Foto: Kremlin.ru
Putin a semnat un decret privind instituirea titlului "Mama eroină". Cine poate primi premiul în valoare de 1 milion de ruble / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a semnat un decret privind instituirea titlului "Mama eroină".

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se instituie titlul onorific "Mama eroină" în Rusia, scrie Interfax.

"Stabiliți titlul "Mama eroină" pentru mamele care sunt cetățeni ai Federației Ruse și care au născut și au crescut zece sau mai mulți copii care sunt cetățeni ai Federației Ruse.", se arată în textul decretului publicat pe portalul oficial de internet a informațiilor juridice.

La conferirea titlului "Mama eroină", mama premiată primește un stimulent monetar unic în valoare de 1 milion de ruble (77.400 roni), în modul stabilit de guvernul Federației Ruse. În plus, la acordarea unei medalii a Ordinului Gloriei Părintelui, unul dintre părinții premiați (părinții adoptivi n.r.) primește un stimulent monetar unic în valoare de 200 de mii de ruble (15.480 roni), în modul stabilit de guvernul Federației Ruse.

Guvernul rus a fost instruit să ofere finanțare pentru costurile asociate cu punerea în aplicare a decretului, să stabilească procedura de plată a stimulentelor monetare unice și să se asigure că sunt aduse modificări legislației Federației Ruse în conformitate cu decretul lui Putin. 

Vladimir Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas

Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, la aproape jumătate de an de la declanşarea unui război neprovocat împotriva Ucrainei, relatează DPA. În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri şi rachete ruseşti, Putin lăudând companiile producătoare de arme ruseşti pentru faptul că echipează forţele militare cu arme moderne care astăzi contribuie la victorie.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus şeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. Totuşi, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice legate de evenimentele politice.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. Vezi mai mult AICI.

Interzicerea ruşilor în ţările europene, avantaj pentru Putin. Avertismentul unui fost ministru de Externe

Un fost ministru de Externe european avertizează că o eventuală interdicţie pentru intrarea ruşilor în ţările europene ar putea reprezenta un avantaj pentru Vladimir Putin. Atunci când se discută despre interdicţia eliberării vizelor Schengen, ţările membre ale UE trebuie să ajungă la o poziţie unică, este de părere fostul ministru de externe al Finlandei, Erkki Tuomioja.

După cum a scris politicianul pe reţelele de socializare, o divizare în comunitate pe această temă "va fi numai în folosul lui Putin", transmite RBK, preluată de Rosbalt. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel