Puterea vrea să-i închidă gura lui Ciutacu printr-o excursie la DNA. „Ce-ai aşteptat, prietene, şase ani, dacă vrei să mă bagi la abuz în serviciu?“, întreabă ziaristul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Secţia de combatere a infracţiunilor conexe faptelor de corupţie, din DNA, a solicitat AVAS date despre diverşi funcţionari care lucrau în instituţie în perioada 2001-2004, printre aceştia se numără şi jurnalistul Victor Ciutacu. Dosarul penal la care face referire DNA investighează privatizarea ALRO. Iniţial, s-au făcut cercetări în 2005 asupra acestui subiect, dar dosarul a fost închis. Redeschiderea dosarului ”Privatizarea ALRO” poate fi legată de scandalul mediatic declanşat de publicarea interceptărilor, dar mai ales de intenţia Opoziţiei de a constitui o comisie parlamentară de anchetă privind cazul ”Energie ieftină pentru ALRO”. Din punct de vedere al imaginii publice, trimiterea la guvernarea Năstase ar reduce presiunea în cazul actualei Puteri.

Victor Ciutacu, unul dintre jurnaliştii cei mai critici la adresa actualei puteri, ne-a declarat că solicitarea de informaţii despre fişa postului, în cazul său şi al mai multor persoane din conducerea AVAS, înseamnă că vor să îl cerceteze pentru abuz în serviciu. Jurnalistul, care la acea vreme era consilier personal al şefului AVAS, Ovidiu Muşetescu, ocupându-se de relaţia cu presa, are îndoieli serioase privind corectitudinea demersului DNA. ” Dacă după 6 ani abia se apucă să ceară fişa postului în cazul unor secretari de stat, directori, consilieri şi alţi funcţionari, înseamnă că prima dată n-au cercetat nimic. Ce ai căutat,mă, DNA-ule, până acum? Ce-ai aşteptat, prietene, şase ani, dacă vrei să mă bagi la abuz în serviciu? Au nevoie astăzi de un pretext, ca să mă cheme la DNA. Dacă te duci acolo, fie şi ca martor, începe circul mediatic. Orice parlamentar PDL pe care îl întrebi de ce fură, îţi poate replica: tu vorbeşti, mă, care ai dosar la DNA?”.

Jurnalistul este sigur că totul este numai circ mediatic. ”Eram consilier personal al ministrului, spune Ciutacu. Nici nu aveam atribuţii de semnătură, nici nu am fost în vreo comisie de privatizare. Poate ar fi trebuit să existe o faptă, ca să mă poată acuza de ceva...asta dacă Justiţia există, la rândul ei, în România. Ori, Victor Ciutacu n-a făptuit nimic în privatizarea ALRO. Nici măcar comunicatul de presă nu l-am scris eu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel