Puneți o pungă în mașina de spălat: efectul este uimitor. Nu vei mai renunța la acest obicei
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Puneți o pungă în mașina de spălat. Sursa - pixabay.com
Puneți o pungă în mașina de spălat. Sursa - pixabay.com
Fiecare gospodină are cu siguranță câteva trucuri eficiente pentru spălarea perfectă a hainelor. Unele folosesc bicarbonat, altele - frunze de dafin. Dar ați încercat să puneți o pungă de plastic în mașina de spălat?  

O mașină de spălat nu este un aparat electrocasnic ieftin, așa că toată lumea vrea să o folosească cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, spălarea frecventă a hainelor care conțin lână îi poate deteriora mecanismul. Înainte de a porni mașina de spălat, puneți o pungă de plastic în cuvă.

Balsamul pentru rufe s-a terminat? Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate

O pungă obișnuită vă ajută să evitați situația defectării mașinii de spălat. În timpul spălării, se generează electricitate statică din cauza frecării hainelor între ele și suprafața cuvei. În timpul acestui proces, punga de plastic atrage firele de păr, părul de animale, scamele și orice resturi textile.

Amintiți-vă să puneți o pungă de plastic simplă și necolorată în mașină, altfel va păta hainele. O pungă de plastic nu doar că îndepărtează resturile și scamele, dar ușurează foarte mult munca filtrelor mașinii de spălat. Apropo, dacă ați căutat soluții cum să adunați lâna și scamele într-o mașină de spălat, atunci nu veți găsi un turc mai bun.

 

BONUS. Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde: un truc interesant, care te salvează atunci când nu ai timp

 

Pentru cei care poartă șosete albe, spălarea lor este un test. Cu toții știm că este destul de dificil să albim  șosetele, ca să arate ca noi. Dar puțină lume cunoaște o metodă miraculoasă, care elimină, imediat, nuanța gri a șosetelor albe.   

Dacă încă nu știți cum să spălați șosetele albe, folosind un cuptor cu microunde, atunci citiți cu atenție articolul.

Această metodă permite să restabiliți culoarea albă a șosetelor, care au căpătat o nuanță gri, atunci când au fost spălate alături de alte haine.

Și nu avem nevoie de amoniac sau suc de lămâie. Totul este mult mai ușor! În plus, veți vedea și un efect imediat!

Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa

 

Pentru a îndepărta murdăria de pe șosetele albe, veți avea nevoie de puțin timp. Turnați apă curată într-un recipient mic. Adăugați câteva picături de detergent sau săpun lichid.

Puneți șosetele în recipientul pe care îl puneți în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la putere maximă timp de 8-10 minute. Apoi scoateți șosetele și clătiți-le cu apă curată.

Dacă vreți să albiți șosetele, de asemenea puteți folosi cuptorul cu microunde. Frecați șosetele murdare cu spun de rufe, apoi puneți-le într-o pungă de plastic. Atenție: punga nu trebuie legată!

Puneți punga cu șosetele în cuptorul cu microunde, pentru de 5-7 minute, la puterea maximă. Scoateți apoi punga, având grijă să nu vă frigeți. Acum nu vă ai rămâne decât să le clătiți.

Desigur, trucul cu cuptorul cu microunde este foarte util dacă vrei să economisești timp. Dar nu uitați de o regulă importantă: spălați-vă șosetele după fiecare purtare, pentru a preveni pătrunderea murdăriei în material.

Ține un balsam de buze la îndemână: te salvează mereu când ești în impas. Opt situații în care îl poți folosi

Dacă utilizați o mașină de spălat, asigurați-vă că avei o pungă specială pentru șosete. O pungă va proteja șosetele albe de alte haine.

Nu uitați să acordați atenție și țesăturii. Dacă șosetele sunt din lână, atunci acestea nu pot fi spălate în cuptorul cu microunde.

Blugii au rămas strâmți după spălare? Iată un truc cu care îi poți face din nou perfecți

Nu uscați șosetele albe la soare, deoarece se pot îngălbeni. Convingeți-vă de această metodă, încercând să albiți șosetele albe în cuptorul cu microunde.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel