Data publicării:

Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare: trucul gospodinelor istețe

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare, trucul gospodinelor istețe. Sursa - pixabay.com
Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare, trucul gospodinelor istețe. Sursa - pixabay.com

Înainte de a arunca pliculețele de ceai, este util să te gândești mai bine ce poți face cu ele.

Din motive întemeiate, pliculețele de ceai au utilizări uimitoare și îți pot ușura viața acasă. Știi că pliculețele simple de ceai pot fi utile în bucătărie sau în baie? Află cum să le folosești pentru a beneficia de toate proprietățile lor.

Aruncarea pliculețelor de ceai uzate la gunoi imediat după ce le-ați folosit poate fi o greșeală. Acestea sunt odorizante excelente pe care ar fi păcat să nu le folosești în acest scop. Pliculețele de ceai pot absorbi mirosurile neplăcute din bucătărie sau în baie și chiar și pe cele din scurgerea de la chiuvetă.  

Fără oțet și ceapă: cum să marinați heringul astfel încât să se topească în gură

Reziduurile alimentare, bacteriile și germenii se acumulează în scurgerea de la bucătărie și de la baie În plus, în țevile care sunt curățate regulat, se acumulează grăsimi, depuneri de detergent și  calcar, care sunt surse pentru mirosurile neplăcute.

Pentru a folosi pliculețe de ceai în acest scop, ar trebui, mai întâi, să le usuci. Pune-le apoi în  scurgerea chiuvetei și lasă-le peste noapte. S-ar putea să descoperi dimineața că acest proces simplu a reușit să te scape de mirosurile neplăcute, emanate de țevi.

Plăcintă incredibilă cu ceapă crocantă: o rețetă ușoară, pe care oricine o poate face

Ai putea face acest truc zilnic, așa că nu ezita să pui pliculețele de ceai în scurgerea chiuvetei din bucătărie sau de la baie, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

De asemenea, același principiu se aplică și frigiderului. Pliculețele de ceai, puse în frigider, vor elimina mirosurile neplăcute. 

S-ar putea să fii surprins să descoperi că pliculețele de ceai uzate nu deodorizează doar chiuvetele. Au o funcție multiplă care demonstrează că este mai înțelept să le păstrezi în loc să le arunci la gunoi.

Cu un pliculeț de ceai umed, poți face ca paharele să strălucească, eliminând amprentele încăpățânate sau petele de grăsime. Și pe bună dreptate, suprafețele precum oglinzile, geamurile sau chiar ochelarii pot beneficia de proprietățile de curățare ale pliculețelor de ceai.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu trece plicul de ceai de zonele cu probleme și apoi cu un prosop de hârtie șterge suprafețele și a le reda strălucirea.

De ce trebuie să pui staniol în pantofi? Un truc mai puțin cunoscut, care îți face viața ușoară

Deodorizează-ți pantofii cu pliculețe de ceai

Pentru a-ți parfuma pantofii, care emană mirosuri neplăcute, pliculețele de ceai îți pot fi de mare ajutor. Pliculețele de ceai uscate se pun în interiorul pantofilor și se lasă peste noapte.

Folosește pliculețe de ceai uzate pentru a revigora plantele. Dacă ai plante de cameră, le poți stimula creșterea cu taninurile din ceai. Ceaiul se dovedește a fi un excelent îngrășământ organic. Trucul este simplu: doar îngroapă pliculețele de ceai uzate în solul din ghiveci. Odată cu udarea plantei, pliculețele de ceai vor reține apa și, astfel, vor menține solul umed mai mult timp.

 

Trucul cu care putem scăpa de umiditate și parfuma casa: avem nevoie de două ingrediente

 

Din cauza umidității, în casă apare mucegaiul, care reprezintă un risc pentru sănătate. Petele de mucegai de pe pereți, mobilă și de pe haine sunt cauzate de umiditate. Dar știți că această problemă poate fi evitată, datorită a două ingrediente capabile să îmbunătățească calitatea aerului din interiorul casei și să absoarbă excesul de umiditate?

Atunci când ne confruntăm cu umiditatea în casă apelăm la dezumidificatoare, dar putem apela și la alternative naturale care se pot dovedi eficiente.

Să descoperim două ingrediente simple, ușor de utilizat, care pot reduce umiditatea și pot adăuga parfum casei!

O monedă este soluția genială cu care puteți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta 

Cele două ingrediente despre care vorbim sunt chiar în cămară. Datorită lor, putem pregăti propriul dezumidificator natural.

Vom avea nevoie de 3 pliculețe de ceai aromatizat și 500 grame de sare grunjoasă, două borcane de sticlă, două bucăți de pânză și un ulei esențial la alegere.

Punem în fiecare borcan câte 250 grame de sare, apoi tăiem pliculețele de ceai și vărsăm conținutul peste sare. Amestecăm bine, apoi mai adăugăm câte 5 picături de ulei esențial la alegere în cele două borcane.

După aceea, vom tăia două pătrate din pânză cu care vom acoperi borcanele. Avem nevoie și de o ață cu care vom fixa pânza de gura borcanelor. 

Nu înfășurați niciodată cablul în jurul uscătorului de păr. Greșeala uriașă pe care o face toată lumea

Borcanele se pun, pentru trei zile, în frigider. În fiecare zi, trebuie să agităm conținutul, pentru ca  ingredientele să se încorporeze mai bine. La sfârșitul celor 3 zile, dezumidificatorul este gata de utilizare. De asemenea, sarea trebuie înlocuită dacă se umezește în timp.

Unde ar trebui amplasate dezumidificatoarele naturale pentru a elimina umiditatea din casa? 

Eliminăm pânza și așezăm borcanele în zonele din casă predispuse la umiditate. Pentru ca este o încăpere umedă din cauza aburului, baia este una dintre zonele strategice ale casei în care vom pune un dezumidificator.   

Umiditatea nu menajează bucătăria nici din cauza vaporilor generați în timpul gătitului. Se recomandă amplasarea recipientelor de dezumidificare lângă ferestre.  Hainele miros a mucegai? Nu trebuie să ne panică, ci să punem borcanul în interiorul dulapului. Când suntem forțați să ne uscăm rufele în interior, se creează și mai multă umiditate. Prin urmare, hainele vor avea nevoie de timp să se usuce. Într-un astfel de caz, borcanul parfumat poate fi folosit pentru a rezolva problema.

Pentru asta, vom pune recipientele lângă hainele umede și vom reduce umiditatea din cameră. De asemenea, putem utiliza și recipiente umplute cu bicarbonat de sodiu, care este un excelent absorbant de mirosuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel