Pune trei bile de staniol în rezervorul vasului de toaletă: sfatul genial al gospodinelor cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune trei bile de staniol în rezervorul vasului de toaletă, sfatul genial al gospodinelor cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Pune trei bile de staniol în rezervorul vasului de toaletă, sfatul genial al gospodinelor cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Bilele din folie de staniol sunt foarte eficiente în multe chestiuni casnice!

De exemplu, aceste bile de staniol pot menține curățenia rezervorului de toaletă, care se îngălbenește în interior din cauza apei dure.

Rulează 3 bile din folie de staniol și pune-le în rezervorul vasului de toaletă. Bilele de staniol vor menține rezervorul curat. Acesta este un truc casnic foarte simplu, eficient și util.

De asemenea, încearcă să repeți un truc interesant și util cu folie de aluminiu pentru spălarea hainelor.  Pune hainele murdare în mașina de spălat. Rulează 2-3 bile din folie de staniol și pune-le în mașina de spălat. Adaugă detergent și pornește orice program de spălare.

Arunci semințele de lămâie? Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină

Nici măcar nu este nevoie să adaugi balsam pentru țesături. Toate hainele vor arăta ca și cum ar fi fost deja călcate după spălare!  

Trucul care elimină mirosurile neplăcute

Unele gospodine învelesc țevile de la scurgerea din bucătărie și de la baie cu folie de aluminiu. Stratul de staniol protejează țevile de frig. Prin efectul căldurii, depunerile de grăsime vor rămâne mai solubile și vor trece fără probleme prin sifonul chiuvetei.

Țevile sunt foarte solicitate și se pot înfunda în orice moment. O pietricică, un os mic, niște fire de păr sunt suficiente pentru ca scurgerea să se înfunde. 

Plantele care te ajută să-ți găsești fericirea: cultivă-le și îți vei găsi sufletul pereche

Va trebui așadar să pregătești o pastă, folosind produse pe care le folosești zilnic. Pentru asta, amestecă câte o jumătate de pahar de detergent lichid de spălat vase, zaț de cafea și  bicarbonat de sodiu. Amestecă bine până obții un fel de pastă, pe care o vei turna în scurgere.

Se lasă să acționeze circa 20 de minute, apoi se clătește cu apă. Lichidul de spălat vase va ataca grăsimea, bicarbonatul o va dizolva, iar zațul de cafea va dezinfecta scurgerea și va elimina mirosurile neplăcute.

Pune un pahar de sare sub calorifer: toate gospodinele fac asta. Explicația este genială

Pentru ca rezidurile să nu ajungă în țevi, așează în chiuvete filtre mici din plastic sau oțel inoxidabil. Acestea vor reține cea mai mare parte a reziduurilor. Iată cu, poți scăpa, rapid, de mirosurile, folosind produse naturale și economice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel