Pune puțin zaț de cafea pe un burete și curăță oalele: urmele de arsură și grăsime vor dispărea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune puțin zaț de cafea pe un burete și curăță oalele - urmele de arsură șu grăsime vor dispărea. Sursa - Pexels
Pune puțin zaț de cafea pe un burete și curăță oalele - urmele de arsură șu grăsime vor dispărea. Sursa - Pexels
Majoritatea persoanelor își încep ziua cu o ceașcă de cafea aromată. Unii consumă chiar două sau trei cești de cafea pe zi. Dar ce faceți cu zațul de cafea? Știați că puteți face atât de multe lucruri cu el?

Zațul de cafea este un adevărat remediu minune! Acum ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a arunca  zațul de cafea la gunoi! Zațul de cafea nu trebuie aruncat la gunoi. Acesta poate fi folosit în casă și grădină!  

O problemă din bucătărie sunt oalele și tigăile arse.  Zațul de cafea este o soluție bună pentru a le curăța! Pune puțin zaț de cafea pe un burete și freacă bine urmele de arsură și grăsime de pe oale. Clătește-le.

Zațul de cafea se dovedește a fi un îngrășământ grozav, mai ales când vine vorba de irigare și stocarea apei în sol. Râmele sunt atrase de zațul de cafea, iar ele, la rândul lor, sunt benefice plantelor.


Secretul perdelelor perfect albe: iată ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat

Zațul de cafea este bun pentru combaterea insectelor și a paraziților. Un exemplu ar fi melcii. Doar împrăștiați zaț prin casă și veți observa că insectele nedorite stau departe.

Amestecă semințele de morcov cu zațul de cafea înainte de a le planta: morcovii vor crește mari și groși. 

Frigiderul are un miros ciudat? Uscați niște zaț de cafea și puneți-l într-un castron mic în frigider. Mirosul urât va dispărea.

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Această metodă funcționează și la o scurgere urât  mirositoare. Pur și simplu folosește niște zaț de cafea ca odorizant și scurgerea va mirosi din nou a proaspăt!

Sună puțin ciudat, dar zațul de cafea este un bun înlocuitor pentru săpun. Dacă tocmai ai tăiat usturoiul sau ceapa, spală-te pe mâne cu zaț de cafea și mirosul va dispărea. În plus, mâinile vor fi moi și catifelate. 

Știați că puteți umple golurile din mobilierul din lemn de culoare închisă cu niște zaț de cafea? Sună exagerat, este adevărat, dar încearcă-l!

Cum poate fi îndepărtat calcarul de pe chiuvete și cabina de duș: remediul bunicii despre care nu ați știut

Dacă aveți un șemineu pe care îl folosiți iarna, v-ați confruntat cu mizeria pe care o lasă cenușa. Cu toate acestea, dacă întindeți niște zaț vechi de cafea pe podeaua șemineului, cenușa nu se va mai răspândi peste tot.

Cafeaua conține tot felul de antioxidanți și, desigur, și cofeină, care este foarte bună pentru mâinile tale, pe care le face catifelate și moi.

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Oglinda este considerată, pe bună dreptate, o piesă indispensabilă în decorul casei. Cu toate acestea, nu este ușor să curățăm perfect suprafața oglinzii, mai ales dacă au apărut pete și puncte negre.

Gospodinele caută mereu modalități noi de a curăța oglinda fără a-i deteriora suprafața și de a obține rezultate uimitoare fără prea multe dificultăți.

Nu toate produsele scumpe de pe piață pot reda strălucirea oglinzii, fără a lăsa pete la suprafață. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre apă cu săpun, ziare și colanți vechi.

Un truc de viață grozav cu parfum sau alcool vă ajută să rezolvați rapid problema petelor de pe suprafețele oglinzilor.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Alegeți un parfum pe care nu-l folosiți și treceți la treabă. Aveți nevoie de un tampon de bumbac. Pulverizați pe el parfum și ștergeți suprafața pătată a oglinzii. Veți vedea, că după o astfel de procedură, oglinda va străluci, iar în casă va rămâne un miros plăcut.

Oţet -  O metodă mai radicală de a scăpa de petele de pe oglindă este apa cu oțet. Amestecați oțetul cu apă într-un raport de 1: 1 și începeți să curățați oglinda.

După o astfel de procedură, oglinda te va uimi cu o strălucire incredibilă.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Colanții uzați pot fi folosiți la curățarea suprafeței oglinzii. În primul rând, oglinda se spală cu apă și săpun, iar colanții sunt folosiți pentru a-i lustrui suprafața. După o astfel de procedură, nu va rămâne niciun punct pe oglindă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel