Data actualizării:
Data publicării:

Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pune orezul în tigaie și cina dietetică. O porție are doar 230 de calorii. Sursa - Pexels
Pune orezul în tigaie și cina dietetică. O porție are doar 230 de calorii. Sursa - Pexels

Dacă vrei să pregătești o rețetă bună și gustoasă pentru întreaga familie, orezul copt grătinat este potrivit. 

Orezul gratinat la cuptor este bun si dietetic. Este o mâncare, care, cu siguranță, va mulțumi pe toată lumea.

În plus, o porție are doar 230 de calorii, așa că poate fi și o „excepție de la regulă” gustoasă, dar inofensivă.

 

Ingredientele pentru patru porții destul de generoase:

150 de grame de orez basmati;

un dovlecel mare;

un cartof;

30 de grame de parmezan;

50 de grame de mozzarella ușoară tăiată fâșii;

100 de grame de sos de roșii;

sare și piper.

 

Pregătirea rețetei

 

Frumusețea acestei rețete constă în faptul că pui toate ingredientele crude în cuptor, adică fără a fi nevoie să prăjești sau să fierbi ceva înainte.

Primul lucru este să curăți cartofii și dovlecelul, apoi trebuie să speli orezul basmati și să-l pui într-un bol  mai mare. Se condimentează cu doua-trei linguri de sos de roșii, se asezonează cu sare și piper și se amestecă.

Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete

Legumele date prin răzătoare se asezonează cu sare și se așează pe fundul unei foi de copt. Mai întâi se pune dovlecelul. Urmează un strat de parmezan, orezul basmati, un strat de parmezan, apoi cartoful ras și ceea ce mai rămâne din dovlecel.

Ultimul strat va fi din sos de roșii, puțin parmezan și fâșii de mozzarella. Pune tava într-un cuptor, 180 de grade, pentru jumătate de oră. Poftă bună!

Vezi si:

 

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun

 

O adevărată surpriză o oferă în bucătărie prăjitura de orez. Ușor de preparat, acest desert vă va surprinde. Cu acest desert vă veți satisface pofta de ceva dulce. 

 

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie. Ingrediente:

200 grame de de orez;

3 ouă;

800 ml de lapte integral;

180 grame de zahăr;

păstaie de vanilie;

o lingură de cacao amară;

o linguriță de scorțișoară;

50 grame de fructe confiate sau chipsuri de ciocolată,

zahăr pudră pentru decor.

 

Rețeta pas cu pas

 

Într-o tigaie antiaderentă se toarnă laptele, păstaia de vanilie și orezul. Trebuie să așteptați să fiarbă. Este important să amestecați frecvent pentru a evita formarea de cocoloașe sau ca orezul să se lipsească de fundul oalei

După ce orezul a fiert, scoateți păstaia de vanilie. Transferați orezul într-un bo și acoperiți-l cu o folie alimentară.

Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta

Pentru pasul următor trebuie să așteptați până când orezul este suficient de rece. Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă de copt cu ulei. Bateți ouăle cu zaharul până la o consistență spumoasă, adăugați scorțișoara, lingurița de cacao și fructele confiate sau chipsurile de ciocolată. După ce ați amestecat bine, adăugați și orezul răcit.

Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii

Acum nu vă mai rămâne doar să turnați amestecul de orez în tavă și să-l nivelați. Coaceți desertul patruzeci de minute, la 180 de grade. Desigur, de îndată ce este gata, scoateți desertul din cuptor.  Înainte de a servi prăjitura de orez, decorați-o cu zahăr pudră. Poftă bună!

  

Vezi si:

 

Focaccia crocantă cu ceapă. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

 

Focaccia cu ceapă se face simplu și foarte rapid. Făcută din puține ingrediente, ușor de găsit în orice bucătărie, focaccia va fi foarte crocantă și irezistibilă. Nu poate să nu mulțumească pe toată lumea.

 

Focaccia cu ceapă. Ingrediente: 

550 de grame de ceapă,

sare și piper, după gust,

100 de grame de făină,

2 linguri de parmezan ras,

100 grame de mălai,

ulei de măsline extravirgin,

o jumătate de pahar cu apă

 

Pregătirea

 

În primul rând, ceapa se curăță, se taie felii subțiri, care se pun într-un castron mare cu apă și sare.  Lăsă feliile de ceapa să se odihnească aproximativ 2 ore.

După ce timpul a expirat, scurge feliile de ceapă și transferă-le într-un bol curat. Adăugă un strop de ulei în bol, un praf de sare și puțin piper. În acest moment, amestecă bine și adăugă parmezanul ras.

Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii

Apoi adaugă, puțin câte puțin, cele două făini, continuând să amesteci bine. În timp ce frămânți, adaugă și puțină apă, până aluatul obține o consistență densă.

O tavă de copt se tapetează cu pergament. Unge hârtia cu ulei și întinde aluatul. Pentru ca focaccia să fie crocantă, unge aluatul cu ulei.

Rămâne doar să pui tava în cuptor și să gătești la 200 de grade timp de 10 - 15 minute. Savurează focaccia crocantă alături de toată familia. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel