Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă. Sursa foto: freepik.com
Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă. Sursa foto: freepik.com
Toată lumea cunoaște abilitățile uimitoare ale frunzei de dafin.

Pe lângă faptul că este un excelent condiment culinar, din cele mai vechi timpuri, această plantă a este renumită ca fiind un antiseptic natural și odorizant.

Există o modalitate interesantă de a folosi frunzele de dafin în scopuri non-culinare. Se întâmplă adesea ca, din cauza igienei orale necorespunzătoare, să dezvolți stomatită. Durerea este foarte neplăcută, vei suferi cel puțin o săptămână și nu vei putea mânca nimic.

Secretele medicinei tradiționale: iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie

Pentru a scăpa rapid de boală, pune o frunză de dafin sub limbă și ține-o în gură timp de 5-10 minute. Substanțele benefice conținute în frunza de dafin se vor amesteca cu saliva și vor avea un efect antiseptic asupra cavității bucale.

Este important doar să umezești în prealabil frunza cu apă pentru a nu te răni, deoarece aceasta este destul de ascuțită.

Când este utilizat corect, condimentul are proprietăți vindecătoare și poate ajuta la tratarea multor boli, datorită abundenței de substanțe utile din compoziția sa. 

 

Care sunt beneficiile frunzelor de dafin?

Din compoziția frunzei de dafin fac parte: vitaminele A, C, B și PP, seleniu, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, cupru, taninuri, fibre alimentare, acizi organici, uleiuri esențiale.

Compoziția bogată în vitamine și minerale oferă frunzei de dafin o serie de proprietăți utile. Frunza de dafin este un dezinfectant excelent datorita proprietăților sale antiseptice. Are un puternic efect expectorant și ajută la eliminarea rapidă a tusei.

Opt motive pentru care ar trebui să bei suc de mere: beneficiile băuturii pentru sănătate și bunăstare

Are efect antifungic, fiind eficientă în tratamentul pielii și mucoaselor. Crește imunitatea și previne anemia. Calmează spasmele și reduce durerea.

Îndepărtează toxinele, substanțele nocive și sărurile din organism. Curăță vasele de sânge și are un efect hemostatic și curativ datorită proprietăților sale astringente.

Frunza de dafin are efect diuretic, îmbunătățește procesul de digestie și crește pofta de mâncare.

Nouă motive ca să mănânci vinete: au un gust unic și aduc zeci de beneficii

În plus, elimină problemele cu somnul și are un efect benefic asupra sistemului nervos. Previne dezvoltarea tuberculozei.

Frunza de dafin este folosită în cosmetologie, ca agent anti-îmbătrânire și pentru tonifierea pielii. Are un efect benefic asupra părului și scalpului: elimină mătreața, stimulează creșterea firelor de păr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel