Pune niște chibrituri în apă pentru fiert ouăle: trucul care le poate surprinde și pe gospodinele cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune niște chibrituri în apă pentru fiert ouăle: trucul care le poate surprinde și pe gospodinele cu experiență. Sursa - pixabay.com
Pune niște chibrituri în apă pentru fiert ouăle: trucul care le poate surprinde și pe gospodinele cu experiență. Sursa - pixabay.com
Un produs accesibil și sănătos, care ar trebui să facă parte din dieta noastră, este oul.  

Cel mai simplu mod de a le găti ouăle este să le fierbeți. Bucătarii cu experiență pun chibrituri în apă în timp ce ouăle sunt puse la fiert. Dar acest truc le poate surprinde și pe gospodinele cu experiență.

Explicația este următoarea: datorită chibriturilor ouăle nu se vor sparge în timpul fierberii. Dar este important să tăiați gămălia de sulf. De asemenea, chibriturile pot fi înlocuite cu scobitori.

Această metodă este mai eficientă decât utilizarea sării, care este de obicei adăugată în apă, astfel încât coaja ouălor să rămână intactă.

Ți-ai pătat haina cu ceară: fă asta și nu va rămâne nici o urmă

 

Cum să folosiți chibriturile când fierbeți ouăle:

 

Pentru început, umpleți oala cu apă. Imediat puteți adăuga 5-10 chibrituri. După aceea, adăugai ouăle și puneți-le la fiert.  

Imediat ce ouăle sunt gata, ele trebuie puse într-un vas cu apă rece, pentru a putea îndepărta mai repede și mai ușor coaja.

 

 

BONUS: De ce bunica punea sub cearșaf un săpun: remediul cu care vei rezolva această problemă comună pentru totdeauna

 

Dacă pui un săpun între cearșaf și saltea, cu toate că nu există o demonstrație științifică reală, vei obține un beneficiu neașteptat.

Se întâmplă deseori ca somnul să fie perturbat de crampe nocturne la nivelul membrelor inferioare.

Din păcate, aceasta senzație poate degenera și într-un sindrom, cel al picioarelor neliniștite, din cauza căruia te trezești brusc de dureri chinuitoare, care te țin treaz mult timp.

Dar cu acest remediu, știu de bunica, vei rezolva o problemă comună odată pentru totdeauna. Ești curios să știi cum să o faci? 

Patru moduri uimitoare de reutilizare a rolelor de la hârtia igienică: distrați-vă împreună cu cei mici și creați lucruri originale

Doar o bucată de săpun pus între saltea și cearșaf poate preveni crampele nocturne!

Sindromul picioarelor neliniștite este o tulburare neurologică a somnului. Pacienții suferă de un impuls de a-și mișca membrele inferioare în încercarea de a ameliora crampele. Această problemă poate avea origini genetice, dar nu numai: poate ascunde patologii mai mult sau mai puțin grave, de la boala celiaca la deficit de fier, de la diabet la poliartrita reumatoidă.

Cel mai bine este să consultați întotdeauna un medic pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat. Între timp, echilibrați-vă dieta, adăugând potasiu și magneziu, calciu și vitamina D. De asemenea, una sau două banane pe zi vă vor aduce o ușurare aproape imediată.

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii

Încercați și trucul bunicii: adică să introduceți o bucată de săpun între cearșaf și saltea.

Motivul pentru care acest remediu este eficient  își are rădăcinile în tradițiile strămoșilor. Nu există confirmări științifice care să-l susțină, dar fiind complet inofensiv din punct de vedere al sănătății, în puteți încerca.

Ar putea fi un fel de efect placebo, care ne afectează la nivel inconștient. În orice caz, această soluție permite să ai și lenjerie parfumată pentru o perioadă lungă de timp. Deci nu strică să-l încerci. Alege un săpun organic și bucură-te de un somn neîntrerupt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel