Pentru a avea un aluat cât mai proaspăt şi bun pentru pâine sau prăjituri pufoase trebuie să ții cont de aceste trucuri. Făina din care se face aluatul trebuie cernută înainte de a fi folosită, aşa coca iese mult mai fragedă, scrie clickpentrufemei.ro. Aluatul creşte uniform şi pufos dacă praful de copt este cernut odată cu făina.
Aluatul de prăjituri devine delicios dacă se adaugă o lingură de coniac de calitate. În timp ce se frământă aluatul, se adaugă din când în când apă rece de la gheaţă pentru a fi mai fraged. Se poate pune și suc rece de portocale, pentru un gust deosebit.
Aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă se unge vasul în care se prepară cu ulei. Aluatul nu se frământă prea mult înainte,deoarece se întăreşte în cuptor. De asemenea, orice aluat trebuie să stea la odihnit înainte de a fi băgat la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Prof. univ. dr. Mircea Duțu, semnal de alarmă asupra reformării profesiei juridice: Robotul a participat la admiterea în magistratură și a trecut cu brio / video