Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă, vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul. Sursa foto: freepik.com
Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă, vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul. Sursa foto: freepik.com
Nu toată lumea este conștientă de faptul că frunzele de dafin, în combinație cu lămâia, pot fi un adevărat panaceu.

Lămâia și frunzele de dafin sunt două ingrediente naturale cu multe proprietăți și beneficii. De fapt, datorită acestor 2 ingrediente este posibil să prepari un fabulos ceai cu o mie de virtuți. Ceaiul din frunze dafin și lămâie este o băutură delicioasă, care a devenit populara, datorită proprietăților sale naturale, care te pot ajuta să scape de grăsimea de pe burta și de kilogramele în plus.

Dafinul este un aliat culinar, folosit în gastronomie pentru a adăuga savoare preparatelor, dar a fost folosit de civilizațiile antice ca planta medicinală, bună pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Ceaiul din frunze de dafin și lămâie arde grăsimile, reglează glicemia și colesterolul. Această combinație magică a permis oamenilor care doresc să slăbească să găsească o alternativă naturală eficientă pentru a-și atinge scopul.

Cu aceste remedii naturiste poți reduce febra, fără a folosi pastile

Dafinul este un puternic antiinflamator și analgezic, care conține și substanțe cu acțiune diuretică,  care ar stimula expulzarea lichidelor reținute în țesuturi. 

Ambele ingrediente au următoarele beneficii:

- promovează sănătatea digestivă;

- activează metabolismul astfel încât accelerează arderea grăsimilor:

- combat inflamația;

- previn indigestia;

- reglează nivelul zahărului din sânge;

- reduc colesterolul rău;

- reduc stresul și anxietatea;

- întăresc sistemul imunitar;

- activează producția de colagen în organism.

Ce fruct trebuie să mănânci, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă. Îți curăţă vasele de sânge

Dafinul este o plantă care, dacă se adaugă în infuziile de ceai, poate ajuta la pierderea în greutate în mod natural. În combinație cu lămâia, dafinul ajută la eliminarea grăsimilor, purifică organismul și întărește sistemul imunitar. Lămâia adaugă în ceai un aport de vitamina C, care protejează căile respiratorii.

Cum se prepară ceaiul de dafin pentru a accelera pierderea de grăsime?

Apa se pune la fiert și, înainte să dea în clocot, adaugă frunzele de dafin și zeama de lămâie. Amestecă bine ambele ingredientele, apoi oprește focul și lasă infuzia să se odihnească circa 15 minute. Infuzia se filtrează și se servește într-un pahar, în care ați adăugat o felie de lămâie.

Ceaiul din frunze de dafin și lămâie poate fi servit la micul dejun, mai ales dacă intenția ta este să slăbești. Așa că poți consuma ceaiul în fiecare zi. Poți să bei infuzia pe tot parcursul zilei dacă vrei, dar nu uita că niciun ceai nu este miraculos.

Într-adevăr, este important de reținut că, una dintre primele opțiuni pe care ar trebui să le ai în considerare este să consulți un nutriționist, care te va ajute la proiectarea unei diete specifice pentru nevoile tale. Nu uita, că nutriția este cheia pentru prevenirea diabetului, a colesterolului și a altor boli cronice.

Înlocuiește cafeaua cu aceste băuturi și îți vei ajuta organismul: vei fi plin de energie și sănătos

Menținerea unei greutăți sănătoase este un factor esențial pentru sănătate. Dacă o persoană este prea slabă, supraponderală sau obeză, poate avea un risc crescut pentru anumite probleme. O greutate sănătoasă poate ajuta la controlul colesterolului, a tensiunii arteriale, a zahărului din sânge, precum și la prevenirea bolilor legate de greutate, cum ar fi diabetul, artrita și unele tipuri de cancer.

Mâncarea în exces sau lipsa mișcării duc la creșterea în greutate. Pentru a menține o greutate normală, una dintre recomandările medicilor este ca toate caloriile pe care o persoană le consumă să fie egale cu energia cheltuită. Pentru a pierde in greutate, trebuie să mănânci mai puține calorii decât consumi.

O strategie utilă pentru controlul greutății este să alegi alimente sărace în grăsimi, zahăr și calorii, să mănânci porții mici, să bei apă și ceaiuri din plante în loc de băuturi dulci. În plus, nu uita de activitatea fizică și mișcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel