Pune cărbune activ în frigider: vei uita de o problemă cu care se confruntă majoritatea gospodinelor
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 29 aug 2022, 20:22
WhatsApp
Pune cărbune activ în frigider - vei uita de o problemă, cu care se confruntă majoritatea gospodinelor. Sursa - pixabay.com
Pune cărbune activ în frigider - vei uita de o problemă, cu care se confruntă majoritatea gospodinelor. Sursa - pixabay.com
Este destul de dificil să scapi de mirosul neplăcut din frigider, dar cunoscând câteva trucuri simple, vei uita de această problemă.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider, mai întâi trebuie să-l speli bine.  După o curățare temeinică, așează pe unul dintre rafturi o pungă de pânză cu câteva pastile de cărbune activ.

Cert este că pastilele de cărbune de cărbune acționează ca un absorbant natural și va elimina toate  mirosurile. Nu uita să schimbi cărbunele la fiecare 10 zile.

 

Cum să scapi de un miros neplăcut în frigider: metode populare

Pâinea de secară face, de asemenea, o treabă excelentă în combaterea mirosurilor neplăcute. Trebuie doar să o tăi în bucăți și să le pui pe farfurioare. Așează farfuriile pe rafturile frigiderului.

Orez. O farfurie cu o mână de boabe de orez ajută, de asemenea, la eliminarea mirosurilor neplăcute. 

Curăță rapid și ușor  oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență

Lămâie. Un remediu nu mai puțin eficient sunt feliile de lămâie proaspătă sau chiar cojile acestui fruct.

Condimente. O lingură de turmeric, cuișoare sau de scorțișoară poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider.

 

BONUS. Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin 

 

Uneori, te afli într-o situație dificilă: ai nevoie urgent să înălbești lucrurile albe, dar nu ai niciun remediu la îndemână. 

În acest caz, gospodinele pricepute folosesc o compoziție simplă, care poate fi preparată acasă, cu ingredientele din cămară.

Pentru a înălbi rapid și eficient lucrurile albe, nu aveți nevoie de înălbitori speciali sau substanțe chimice complexe. 

Pentru a pregăti compoziția activă, aveți nevoie doar de bicarbonat și sare. În doi litri de apă caldă, dizolvați câte 2 linguri de sare și bicarbonat de sodiu. 

Înmuiați hainele în soluția obținută circa trei ore. Apoi scoateți hainele și puneți-le în mașina de spălat.  Veți vedea că hainele vor fi albe și fără pete.

 

BONUS. Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine: patru moduri eficiente, verificate de gospodine 

 

Hainele trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate de transpirație.  

Iată 4 moduri eficiente pentru a elimina urmele de transpirație de pe haine, folosind mijloace improvizate.

Îndepărtarea petelor de transpirație cu bicarbonat de sodiu.  Metoda este potrivită pentru hainele albe și cele deschise la culoare. Faceți o pastă din 4 linguri de bicarbonat și 200 ml apă. Aplicați pasta obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lăsați o oră să acționeze, apoi spălați haina manual sau la mașina de spălat. Apa pentru spălare nu trebuie să fie mai fierbinte de 30 de grade.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate pete

Îndepărtarea petelor de transpirație cu peroxid de hidrogen. O altă modalitate de a elimina transpirația din țesăturile albe este să înmuiați articolul într-o soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă o lingură de peroxid cu un litru de apă caldă, nu fierbinte. Înmuiați articolul pentru 30 de minute, apoi spălați-l în apă caldă. Nu utilizați peroxid pe țesături colorate, deoarece vă poate strica haina. 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Îndepărtarea petelor de transpirație cu săpun de rufe.  Puteți îndepărta petele proaspete de transpirație cu săpun de rufe. Această metodă nu face față întotdeauna petelor vechi. Răzuiți o bucată de săpun de rufe pe o răzătoare grosieră și dizolvați fulgii obținuți în apă caldă. Înmuiați haina în acest amestec pentru 3 ore, apoi, spălați-o ca de obicei.

Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea

Cum să îndepărtezi petele de transpirație cu sare. Soluția salină poate fi aplicată pe țesăturile de orice culoare. Această metodă îndepărtează nu doar pata de transpirație, ci și mirosul acesteia, precum și urmele de deodorant. Se dizolvă 2 linguri pline de sare în 500 ml apă. Înmuiați haina în soluția obținută, pentru 3 ore, apoi spălați-o. Dacă pata nu iese, adăugați săpun de rufe ras în apa cu sare.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?