Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 iun 2022, 14:26
WhatsApp
Pune bijuteriile într-un pahar de bere, un truc ciudat, care redă strălucire inelelor și lățișoarelor de aur. Sursa - Pexels
Bijuteriile din aur ne bucură privirea cu strălucirea lor. Dar, în timp, strălucirea dispare, iar inelele, cerceii și lănțișoarele din aur devin întunecate și plictisitoare. Motivul este prezența altor metale în compoziția aliajului, deoarece este imposibil să se folosească doar aur la fabricarea bijuteriilor.

Aveți  bijuterii din aur pe care nu le porți pentru că, de-a lungul anilor, s-au înnegrit  și acum arată doar urât? Este într-adevăr păcat, dar cu acest truc simplu, bijuteriile din aur vor arăta ca noi.  Ai nevoie de  bijuterii, bere și o cârpă curată.

Bijuteriile din argint reacționează la aer și praf, devenind plictisitoare și întunecate. Oxigenul face ca argintul să pară mai închis la culoare, dar apa provoacă  coroziune. Adică, argintul oxidează. Aurul pur, pe de altă parte, nu oxidează, dar ca material pur este prea moale pentru a putea face bijuterii din el.

Elimină petele de grăsime de pe haine cu amoniac și cretă. Petele vor dispărea ca prin minune

Știați că bijuterii, precum inelele cu diamante, pot străluci din nou, dacă le curățăm cu o periuță de dinți și puțină pastă de dinți? Acest truc poate fi folosit și la bijuteriile din argint. Apoi,doar clătiți bijuteriile cu apă și lăsați-le să se usuce.

G Ad:

Deoarece aurul pur este prea fragil, la crearea bijuteriilor din aur, în aliaj de  mai adaugă cupru, nichel sau zinc. Aceste materiale pot oxida, motiv pentru care bijuteriile din aur se uzează atunci când le purtăm mereu.  

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

Din fericire, soluția este destul de simplă și probabil  deja ai toate ingredientele necesare acasă. Tot ce ai nevoie este un pahar de bere. Puneți bijuteriile de aur într-un pahar de bere și lăsați-le să stea aproximativ 10 minute. Apoi scoateți bijuteriile și uscați-le cu un prosop curat. Veți vedea ca bijuteriile vor străluci din nou.

Bicarbonat - Bijuteriile din aur, care s-au înnegrit, pot fi deschise la culoare cu ajutorul unei soluții din apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțină sare. Bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nici nu îl zgârie, însă este recomandat să îl folosiți doar pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur.

Amestecă miere cu puțină de cafea măcinată și aplică pe față: tenul va fi mai curat și mai luminos

Detergent de vase - Spre deosebire de bijuteriile din argint, cele din aur nu se pătează, însă își pierd strălucirea, din cauza depunerilor de praf. Puteți folosi o soluție din apă călduță și săpun lichid de vase, în care să lăsați bijuteriile la înmuiat timp de 15-20 de minute. Cu o periuță moale, îndepărtați apoi depunerile de pe bijuterii, fără să apăsați foarte tare. Uscați bijuteriile cu ajutorul unei bucăți moale de velur.

Amoniac - O altă metodă presupune să folosiți o soluție cu amoniac, care poate fi eficientă, însă este important să nu lăsați bijuteriile la înmuiat în acest amestec și să nu o folosiți ca metodă obișnuită de curățare, deoarece în timp, poate înnegri aurul. Vă puteți prepara și acasă o soluție, amestecând o parte de amoniac cu șase părți de apă. Scufundați bijuteriile timp de un minut în acest amestec, clătiți bine și uscați fiecare piesă în parte.

Haine curate și parfumate cu un singur ingredient: este ieftin și îl ai chiar la tine în casă

Oțet - Oțetul este foarte eficient pentru a reda strălucirea bijuteriilor din aur. Tot ce aveți de făcut este să puneți bijuteriile într-un bol cu oțet, timp de 20-30 de minute. Curățați-le apoi cu o periuță de dinți, clătiți-le și uscați-le cu o cârpă moale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro