Pune acest produs în cutia cu tacâmuri de argint: lingurile și furculițele nu se vor păta niciodată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune acest produs în cutia cu tacâmuri de argint, lingurile și furculițele nu se vor păta niciodată. Sursa foto: freepik.com
Pune acest produs în cutia cu tacâmuri de argint, lingurile și furculițele nu se vor păta niciodată. Sursa foto: freepik.com
Motivul pentru petele de pe tacâmurile din argint este nivelul ridicat de umiditate din locul în care sunt depozitate.

Această problemă este tipică nu doar pentru bijuterii, ci și pentru tacâmurile din argint. Procesul de înnegrire a argintului este accelerat și de alte fenomene. De exemplu, după interacțiunea lingurilor și a furculițelor cu produse care conțin sulf.

În rezultat, chiar și tacâmurile de argintă de cea mai bună calitate se întunecă. Dar procesul poate fi, dacă nu oprit, încetinit semnificativ.

Cum se face o lumânare dintr-un cartof! Arde 7 ore și nu costă nimic

În cutia în care sunt depozitate lingurile și furculițele de argint, trebuie pusă o bucată de cretă învelită în tifon. Calcarul va acționa ca un material absorbant. Excesul de umiditate va fi absorbit de cretă.

Ca urmare, în cutie va fi creat un mediu potrivit pentru depozitarea argintului. Tacâmurile se vor estompa și păta mai greu. Lingurile și furculițele de argint își vor păstra strălucirea și aspectul spectaculos pentru o lungă perioadă de timp.

 

Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

Știați că folia de staniol poate fi utilă în multe alte moduri decât în ​​bucătărie? Printre acestea, regăsim și posibilitatea lustruirii argintului. Nu toată lumea este conștientă de capacitatea acestui produs de a da o strălucire argintăriilor: să ne gândim la bijuterii și tacâmuri.

Te-ai întrebat vreodată de ce argintăria se întunecă? Există mai multe motive: de exemplu, argintul își pierde strălucirea în contact cu apa de mare, dar și în contact continuu cu pielea. Cel mai probabil, în unele cazuri, vor apărea pete întunecate.

Există, totuși, metode eficiente și simple, mai ales economice, care pot fi utile pentru ca argintul să fie curat și fără pete. Una dintre acestea presupune utilizarea foliei de aluminiu.

Curăță rapid grăsimea veche de sub marginea metalică a unui capac de sticlă: metoda cu care vei reuși

Pentru a obține tacâmuri de argint curate, puteți utiliza folie de aluminiu. De exemplu, se poate observa adesea că tacâmurile pe care le folosim pentru a mânca se întunecă. Ei bine, folosind acest truc vom obține niște rezultate uimitoare.

Este suficient să luăm un vas suficient de mare, în care vom pune toate tacâmurile de argint. Vasul nu trebuie să fie de plastic, deoarece vom turna în el apă clocotită. Tapetam tot fundul vasului cu folie de aluminiu.

Ai ars cămașa preferată cu fierul de călcat? Cu aceasta metodă rezolvi imediat problema

Așezați apoi tacâmurile deasupra foliei și acoperiți totul cu sare fină. În acest moment, turnați apă clocotită deasupra ca să acopere sarea. Așteptăm câteva ore pentru ca apa și toate celelalte elemente să interacționeze între ele.

Ce se va întâmpla? Acea oxidare va fi practic eliminată. Nu uitați să așteptați cel puțin 4-5 ore pentru un rezultat adecvat. Apoi, scoateți tacâmurile, asigurându-vă că s-au răcit și clătiți-le bine. Tacâmurile vor fi ca noi.

Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede

Unele gospodine aleg să folosească pastă de dinți. Pe o perie se pune o cantitate mică de pastă de dinți și se freacă ușor argintăria. Este important să clătiți bine după aceea. Această operație poate fi repetată până când se obține rezultatul dorit. Tacâmurile vor deveni mai strălucitoare ca niciodată. 

 

Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați 

Curățarea instalațiilor sanitare nu este un proces ușor. Gospodinele depun, de obicei, mult efort pentru a face cada, chiuveta și vasul de toaletă albe și strălucitoare.

Și cu cât obiectele sanitare sunt curățate mai rar, cu atât este mai dificilă îndepărtarea plăcii de calcar. Prin urmare, ar fi bine să se efectueze curățarea nu o dată pe săptămână sau lună, ci zilnic.  

Deci, procedura trebuie efectuată foarte des. Cu toate acestea, nu va dura mai mult de cinci minute. În plus, acest truc vă este de ajutor, dacă sunteți o persoană ocupată sau, pur și simplu, vă este lene.

Care este trucul 

Puneți pe obiectele sanitare un agent de curățare sub formă de gel și lăsați-l să acționeze câteva ore. Gelul trebuie să fie pe suprafața toaletei, a căzii și a chiuvetei cu câteva ore înainte de curățare.

Faceți această acțiune dimineața, înainte de a pleca la muncă.  Când vă întoarceți, rămâne doar să curățați cu un burete toate obiectele sanitare și să le clătiți. 

Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin  

Aceste acțiuni vor dura câteva minute. În același timp, obiectele sanitare vor începe să strălucească.

Cu cât acțiunile de mai sus sunt efectuate mai des, cu atât mai puțin grav va fi riscul de contaminare a suprafețelor. Curățarea obiectelor sanitare va deveni mai ușoară de fiecare dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel