Punctaj MAXIM la EuroNCAP. Care sunt cele mai sigure maşini din lume în 2022
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Specialiştii de la EuroNCAP au testat mai multe maşini în acest an, astfel că a apărut prima listă cu cele mai sigure vehicule. 

Modelul Megane E-Tech Electric, de la Renault, a obţinut scor maxim, 5 stele din 5. Vestea este cu atât mai bună cu cât E-Tech este primul model bazat pe noua platformă dedicată exclusiv vehiculelor electrice al companiei. 

Şi Volkswagen Taigo şi Polo Facelift au primit punctaj maxim. Polo Facelift a luat scor maxim datorită adăugării unor noi airbaguri centrale și a unor sisteme de evitare a accidentelor mai performante-

Noul crossover / SUV Lexus NX a obținut, de asemenea, 5 stele și a trecut cu brio testele de siguranță extinse ale Euro NCAP. Lexus NX, disponibil în varianta normală și plug-in hybrid, împarte aceeași platformă cu RAV4 de la compania mamă Toyota, scrie promotor.ro.

Un BMW nu a atins scorul maxim 

BMW Seria 2 Coupe, singurul membru cu tracțiune spate al familiei Seria 2 a obținut 4 stele, ceea ce reprezintă, totuși, un rezultat bun. Potrivit Euro NCAP, sistemul autonom de frânare de urgență a funcționat în mod adecvat în scenariile de testare mai simple, implicând alte mașini și pietoni, dar a fost limitat în scenariile mai dificile, cum ar fi traversarea drumului de către un biciclist. Ca urmare, mașina a obținut un calificativ onorabil de patru stele.

În iulie 2022 va fi introdusă o nouă legislație privind siguranța vehiculelor, care va impune montarea pe noile tipuri de vehicule a unor sisteme de siguranță importante. Va fi o perioadă aglomerată și pentru Euro NCAP, aflat în al 25-lea an de existență, cu multe mașini pregătite pentru testare și cu planuri pentru o nouă foaie de parcurs pentru următorul deceniu.

Încălzești motorul mașinii iarna? Nimic mai GREȘIT! Studiul care spulberă obiceiul ”moștenit”

Doar pentru capacitatea de ungere, pentru a evita uzura pieselor mașinii, aceasta trebuie pornită cu 2-3 minute înainte de a pleca la drum. Nu, nici în sezonul rece nu trebuie lăsată să se încălzească zece minute sau mai mult. Doar pentru confortul personal ați putea alege acest lucru, nicidecum pentru o mai bună funcționare a mașinii. Totuși, va ”suferi” confortul financiar, dar și natura. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel