Pulpe de pui în sos de roșii și spanac, rețetă sănătoasă și indicată dacă ai endometrioză
Endofoodart vă propune o rețetă sănătoasă și delicioasă: pulpe de pui în sos de roșii și spanac.
„Avem nevoie de:
•2 pulpe de pui
•6 rosii cherry
•o ceapa alba
•250g spanac
•250ml smantana lichida vegetala/fara lactoza
Cum preparam?
Incingem cuptorul la 210°. Asezam intr-o tava pulpele de pui si presaram peste ele putin ulei de masline si condimente dupa gust. Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand capata crusta dorita.
Intre timp ne ocupam de sos. Taiem rosiile cherry in jumatate si ceapa julienne. Le adaugam intr-o tigaie la foc mic si punem peste ele un capac astfel incat rosiile sa isi lase sucul si sa se gateasca. Dupa 10 minute adaugam peste ele smantana de gatit si asteptam pana cand aceasta incepe sa clocoteasca. Adaugam spanacul si mai lasam totul la gatit cu capacul pus la foc mic. Asezonam cu condimente dupa gust; noi am folosit oregano, busuioc, sare, piper si usturoi granulat.
Adaugam pulpele peste sos si mai lasam totul la gatit cu capac timp de 5 minute pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda”, conform Endofoodart.
VEZI ȘI: Raluca Rotariu (Endofoodart), interviu: Am aflat că endometrioza nu dispare, ci se manageriază. „Dieta” pentru femeile care au această boală
Raluca Rotariu, alături de echipa ei de la Endofoodart, a venit în ajutorul femeilor cu endometrioză cu două cărți pe care le-a pus gratuit la dispoziția tuturor persoanelor interesate.
Raluca Rotariu este co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție. Are 24 de ani, a fost diagnosticată cu endometrioză stadiul trei și se află într-o permanentă căutare de rețete gustoase, necezurându-și vreodată gândurile despre această afecțiune.
Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece. Este considerată o boală tabu cu consecințe teribile. Endometrioza este una dintre principalele cauze a infertilității feminine. Boala presupune dureri insuportabile, tratamente și efectele lor secundare, iar la pacientele cu stadiul 3 sau 4 de boală, intervenții chirurgicale numeroase și chiar infertilitate.
Endometrioza este o boala cronică. Nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control cu tratament
Sunt paciente care reușesc să își controleze boala prin alimentație și stil de viață sănătos și sunt și paciente care necesită un tratament cronic pe toată perioada vieții lor, activă hormonal. Rolul intervenției chirurgicale este de a aduce o pacientă din stadiul 3, 4 de boală la stadiul 1, 2. Intervenția nu vindecă, ci doar ameliorează semnificativ afecțiunea, urmând ca celelalte specialități conexe, împreună cu medicul curant să controleze boala. Pacienta, și după operație, rămâne o pacientă cronică.
În acest context, Raluca Rotariu a spus, într-un interviu pentru DC News, cum a luat ființă proiectul Endofoodart
M-am considerat întotdeauna incredibil de norocoasă având posibilitatea de a mânca orice, la orice oră, fără a mă îngrășa. Dieta nu era un cuvânt cunoscut în vocabularul meu și cred că acesta a fost și motivul pentru care am devenit o gurmandă. Din păcate, lucrurile s-au schimbat în momentul în care am aflat despre diagnosticul de endometrioză. Vezi mai multe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News