Puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă nu au mai fost găsiţi. Tanczos Barna: Să nu ne lansăm in ipoteze greu de dovedit
Sursa: Pixabay
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă nu au fost încă găsiţi. 

„Am acționat cât am putut de repede, dar ursuleții nu au mai fost găsiți. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista și varianta în care ursoaica s-a întors să își ia puii, este posibil, sau au fost îngropați, nu se știe. Organele de anchetă nu au reușit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a afirmat ministrul, conform Digi24

Urşii, traficaţi?

 

Potrivit acestuia, posibilitatea ca cei patru ursuleți să fi fost traficați nu poate fi susținută suficient iar cetățenii și ONG-urile nu ar trebui să creadă în această ipoteză până nu se va dovedi corectă. 

„Să nu ne lansăm în ipoteze care nu au susținere și care sunt greu de dovedit. În cazul în care există informații cu privire la o asemenea ipoteză de trafic de carne de urs sau de pui de urși, cazurilor vor fi luate de DIICOT.

Vor fi analizate toate ipotezele iar dacă există cea mai mică suspiciune despre acest lucru, organele de anchetă își vor face datoria și vor acționa ca atare”, a mai adăugat Tanczos Barna.

Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 feb, 23:08
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro