Urmărește emisiunea live
Pui de urs epuizat, DISPĂRUT, deși ministrul a dat ordin să fie dus în rezervație. ”La noi nu va ajunge, nu acest pui, nu se știe ce s-a întâmplat cu el”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pui de urs epuizat, dat dispărut. FOTO: Asociația Milioane de Prieteni
Pui de urs epuizat, dat dispărut. FOTO: Asociația Milioane de Prieteni
Un pui de urs, găsit flămând și epuizat în Bușteni, care nu se mai putea deplasa, este de negăsit. Autoritățile spun că acesta va ajunge într-o rezervație de urși, dar reprezentanții rezervației au precizat că ursul a fost luat de altcineva. 

Un pui de urs, flămând și care nu mai putea merge, ar fi fost luat, vineri, dintr-o pădure de pe Valea Cerbului din Bușteni, urmând să fie relocat în rezervația de urși din Zărnești, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani au intervenit, vineri, pe Valea Cerbului din Bușteni, unde a fost semnalată prezența unui pui de urs, despre care s-a spus că este rănit și se află la marginea pădurii.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și o patrulă de poliție, aceștia îndepărtând curioșii de locul cu pricina, deoarece exista riscul ca în zonă să fie și ursoaica", arată sursa citată.

Reprezentanții IJJ Prahova au mai precizat că s-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare „care s-a deplasat la fața locului și a constat ca puiul este subnutrit și în imposibilitate de a se deplasa".

Puiul ar fi fost preluat și, după ce ar urma să fie examinat medical, va fi relocat în rezervația din Zărnești.


Reprezentanții rezervației de la Zărnești au însă altă variantă. Ursul este de negăsit

Deși ministrul Grațiela Gavrilescu a dat ordin ca ursul să fie transportat la rezervația de la Zărnești, se pare că gestionarul fondului, unde a fost găsit ursul, le-ar fi spus reprezentanților rezervației că ursul a fost eliberat la 200 de metri de locul în care a fost găsit. 

”Gestionarul fondului, Doru Busuioc, ne-a spus ca l-au eliberat la 200 de metri de locul de unde l-au luat. Martorii de acolo spun că nu au văzut nicio mașină să se întoarcă la fața locului, cu sau fără urs. Mașina care l-a luat a stat vreo două ore, până s-a întunecat, la vreo doi kilometri distanță. Nu am dovezi, vă spun doar ce mi s-a spus și mie. La noi nu va ajunge acest urs. Nu acest pui care...nu se știe ce s-a întâmplat de fapt cu el”, a precizat presei Paula Ciotloș, purtătorul de cuvânt al rezervației de urși de la Zărnești.  


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel