Data publicării:
Pui cu bambus. Rețeta chinezească absolut delicioasă
Te-ai săturat de mâncarea de zi cu zi? Poți încerca rețeta chinezească de pui cu bambus. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 400 grame de piept de pui pe care îl tăiem cubuleţe
- o jumătate de ardei roşu
- 250 grame de bambus (puţin mai mult de jumătate în cutia de babums de 430 grame )
- o lingură ulei de măsline
- o linguriţă de ghimbir pudră
- o lingură sos soya
- o linguriţă de amestec de condimente pentru mâncarea chinezească
- o jumătate de linguriţă de pastă de ardei iute
- o linguriţă de amidon sau maizena pentru sosuri.
Cum se prepară
Se călesc în wok, într-o lingură de ulei de măsline, bucăţelele de piept de pui până iau culoarea albă. Se adaugă apoi condimentele şi se mai căleşte un minut, apoi adăugăm bambusul, o lingură de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei. Adăugăm apoi o cănită de apă şi lăsăm să clocotească 8-10 minute, potrivit gustos.ro.
Cu 2-3 minute înainte de a fi gata, adăugăm ardeiul roşu tăiat feliuţe şi mai condimentăm, dacă este cazul, după gust. La sfârşit, mai adăugăm amidonul amestecat cu puţină apă rece sau, dacă aveţi, maizenă, punem direct maizena fără apă. Se serveşte cald cu orez fiert sau cu paste de ore.
BONUS: Chifteluțe libaneze de post
Ingrediente
- 250 g năut boabe uscat
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel (sau mai mult, mai puțin, după gust)
- 1 lingură făină, la nevoie
- 1 linguriță semințe de chimen măcinate
- sare și piper după gust
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața). Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă și mixați până obțineți o pastă fină și omogenă. Luați puțină pastă și modelați-o în palme. Dacă nu reușiți să formați o chifteluță care să își păstreze forma, atunci e semn că trebuie să adăugați o lingură de făină care să lege mai bine compoziția, potrivit bucate-aromate.ro.
Prăjiți chifteluțele în ulei încins, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform. Când sunt gata, scoateți chifteluțele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Să nu vă sperie culoarea închisă a chifteluțelor. Nu sunt arse, ci aceasta este culoarea năutului prăjit. Serviți falafelul cald sau rece cu hummus, turte crocante sau alături de o salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News