Data publicării:

Puffy și prietenii – revista copiilor creativi

Autor: Flaviu Predescu | Categorie: Cultura
WhatsApp

Actrița Magda Băcescu stă la baza proiectului „Puffy și prietenii” , o revistă bianuală pentru copii. 

Alegeri prezidentiale 2024

Scopul principal al proiectului îl reprezintă stimularea creativității copiilor și tinerilor prin scrierea creativă. Din colectivul de redacție, alături de Magda Băcescu (redactor-șef) mai fac parte redactorii: Ștefan Apostol și Claudia Minela.

Magdalena Băcescu, actriță și profesor metodist ISMB de Arta actorului, alături de Horia Sabin Drăgoi, director Clubul Copiilor Sector 1 și Răzvan Ștefan, vicepreședinte al Asociației Cultural Artistice „JOC” – B.M.R. au realizat o revistă care are ca scop stimularea gândirii creative a copiilor-elevi. Fiecare copil-elev va putea trimite pe adresa de email [email protected] o poveste scrisă de el. Organizatorii spun că dacă aceasta respectă toate criteriile eligibile Pufyy o va înregistra în studioul personal, o va încărca pe canalul YouTube și o va citi în timpul unei emisiuni la Radio Voctaiv și o publica în volum și pe CD audio, alături de celelalte povești.

Revista este o consecință a nevoii de adaptare

În calitate de redactor-șef al revistei „Puffy și prietenii” , Magda Băcescu,  povestește că „revista a pornit din necesitatea adaptării noastre, a profesorilor și elevilor, la unele condiții extrem de dificile, nemaiîntâlnite. (…) M-am îndreptat mai mult către jocurile creative, printre care <Povestea>  - un elev începe o poveste spunând o propoziție scurtă, pe o temă dată de profesor sau fără temă, dar care să aibă logică, pe care un alt elev o continuă până la un punct, adăugând și el o propoziție scurtă, apoi ceilalți pe rând până când se poate încheia. ”  Impactul educativ va consta în realizarea unui schimb de experiență între participanți și susținătorii acesteia, scrie coordonatoarea proiectului.

Din sumarul Puffy și prietenii

În revistă sunt oferite și câteva exemple de povești: O călătorie misterioasă, scrisă de Florea Luciana Cătălina, în vârstă de 13 ani, Povestea Prințesei Durerea de Ilinca Ivanciu,11 ani, Cursa motocicletelor de Alexandru Sebastian Roșcan, 7 ani sau  Poveste la fir de iarbă de Valeriu Barbu, fondatorul Radio Vocativ. Găsim și poeme, cum sunt cele scrise de Lucia-Ecaterina Burcea sau Daniel Lipciuc, cronică-interviu, o discuție interesantă între Claudia Minela (fondatoarea editurii Minela)  și eleva Eva Curea, din Cugir, județul Alba. Nu lipsesc nici reportajele, Magda Băcescu dovedindu-se un harnic custode cultural și educațional. Un articol consemnabil este și „Au venit americanii!” de Ștefan Apostol, talentat și neobosit actor, mereu la dispoziția iubitorilor de cultură.  Puffy are și o galerie de artă unde găsim remarcabile creații ale lui Alexandru și Anamaria Roșcan, Riana Parnescu și Ilinca Ivanciu.

***

Acest proiect arată încă o dată că totul se face cu suflet și că pe lângă asigurarea unei „pâini” (cu sensul de meserie) copiii au nevoie și de un viitor emoțional sigur în care să-și poată (și să aibă unde)  exprima sentimentele, să se cunoască unii pe ceilalți, să colaboreze și mai ales să se cunoască bine pe ei înșiși. Descoperirea propriei creativității din noi ne poate schimba destinul. Ea se poate manifesta atât în artele frumoase și literatură, dar și în orice alt domeniu al vieții de zi cu zi. Felicitări și la cât mai multe apariții!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel