Psihologul Radu Leca, 5 sfaturi pentru cupluri ca să NU ajungă la DIVORȚ. Ce se întâmplă atunci când nu mai există IUBIRE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Psihologul Radu Leca, 5 sfaturi pentru cupluri ca să NU ajungă la DIVORȚ. Ce se întâmplă atunci când nu mai există IUBIRE / Foto: Pixabay
Psihologul Radu Leca, 5 sfaturi pentru cupluri ca să NU ajungă la DIVORȚ. Ce se întâmplă atunci când nu mai există IUBIRE / Foto: Pixabay
Psihologul Radu Leca a venit cu 5 sfaturi pentru cupluri ca să nu ajungă la divorț în primii ani de căsnicie.

După ce psihologul Radu Leca a explicat care sunt principalele cauze care duc la divorț (vezi AICI știrea), l-am întrebat și ce sfaturi ar avea pentru cuplurile care ajung într-un impas și nu văd care ar fi soluțiile pentru salvarea relației sau a căsniciei.

"Întotdeauna voi apela la jobul meu și spun în felul următor: cel mai important element care stă la baza anulării ideii divorțului este psihologul. Din clipa în care se pune problema despărțirii, cei doi trebuie să acceseze un cabinet psihologic, de psihologie clinică sau de psihoterapie, care să le garanteze un drum excepțional, având parte de stabilitate emoțională.", a explicat Radu Leca.

Și dacă nu mai există iubire?

"În cazul în care din punct de vedere afectiv ambii subiecți simt că nu sunt compatibili, atunci avem de-a face cu o înțelegere între adulți care va conduce automat la ideea de divorț. Noi putem să sperăm și să credem că unele cărți de pe timpuri încă sunt valide, nu avem nici ce să sperăm, nici de ce să credem în cărțile vechi. Dragoste cu de-a sila nu se poate.", a spus Radu Leca atunci când a fost întrebat ce se întâmplă în care partenerii ajung la concluzia că nu se mai iubesc.

5 sfaturi pentru cupluri ca să nu ajungă la divorț în primii ani de căsnicie

"Există un caz particular când subiecții încearcă să rezolve problemele apărute în cuplu singuri. În acest caz clipa în care cei doi doresc să rezolve singuri toate problemele sau o parte din problemele ce stau la baza divorțului, sfaturile mele, cu foarte mult bun-simț și etică pentru ei, sunt următoarele:

1. Încercați să nu impuneți ideile dumneavoastră.

2. Încercați să nu favorizați ideea de diferență în interiorul cuplului.

3. Încercați să nu denaturați amintirile și adevărul, fiindcă în baza punctului trei, mergând pe ideea de denaturare a adevărului și a amintirilor, oamenii ar putea suferi și, atunci, cuplul se destramă foarte repede.

4. În cazul în care există și copii în interiorul cuplului, formând astfel o familie, este foarte-foarte importantă relația celor doi tutori cu copiii pe parcursul demersului care rezolvă sau nu ideea de divorț.

5. Pe locul cinci plasăm un lucru simplu și foarte clar - relația cu familia. Una dintre rezolvările concrete ale ideii de divorț stă în baza ajutorului pe care familia îl acordă cuplului/familiei. Dacă avem în interiorul cuplului ajutor de la bunicul, bunica, mama sau tata atunci o parte dintre responsabilitățile care nouă, ca și cuplu, ne fură timp foarte mult, dispar și avem șansa să oferim acest timp partenerului nostru.", sunt sfaturile oferite de psihologul Radu Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel