Data actualizării:
Data publicării:

Psihologul Mirela Zivari, despre elevul care a dat cu spray lacrimogen la școală: În fiecare zi un copil din trei este victima bullying-ului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Psihologul Mirela Zivari a vorbit despre incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida, acolo unde un elev a folosit spray lacrimogen.

Familia elevului din clasa a IX-a de la liceul Dimitrie Leonida din București, care și-a băgat în spital 25 de colegi după ce a dat cu spray paralizant la școală, spune că fiul lor era victima bullying-ului și din acest motiv purta la el acel flacon cu spray la el.

Potrivit tatălui băiatului, acesta ar fi fost bătut cu pumnii și cu picioarele în pauza dintre ore, înainte de a se petrece acest incident. Psihologul Mirela Zivari a vorbit despre acest caz, afirmând că "în fiecare zi avem un copil din trei care este victima bullying-ului"

VEZI ȘI: Tatăl elevului care a folosit spray-ul lacrimogen: Era victimă a bullying-ului şi s-a apărat după ce a fost agresat de 20 de colegi

Psihologul Mirela Zivari: În jurul copiilor noștri este foarte multă agresivitate

"Știm că în fiecare zi avem un copil din trei care este victima bullying-ului și acest procentaj alarmant ne forțează să fim din ce în ce mai atenți la ceea ce se întâmplă în viața copiilor noștri.

Nu ar fi ajuns să aibă în buzunar un spray cu piper, nu s-ar fi ajuns în aceste situații dacă prevenția ar fi fost făcută la timp și intervenția adulților i-ar fi determinat să vină și să spună ceea ce li se întâmplă. 

Actul educațional înseamnă trei actori: înseamnă elevul, școala și părinții. Cele mai bune rezultate în prevenție reprezintă colaborarea dintre cei trei mari actori ai educației. Nu poți pretinde doar de la școală să facă prevenție, e nevoie și de intervenția părintelui. Modelul de agresivitate este perceput de copil nu doar în familie, ci și în grupul de apropiați și trebuie să recunoaștem că în jurul copiilor noștri este foarte multă agresivitate", a declarat psihologul Mirela Zivari la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Când ai voie să folosești spray lacrimogen. Chiar dacă se vinde la liber online, devine contravenție în acest caz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel