Data actualizării:
Data publicării:

Psihologul Lenke Iuhoș, pericol pe Facebook și Instagram. I se poate întâmpla oricui: SĂ NE TREZIM

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

După ce Cristina Țopescu a murit, psihologul Lenke Iuhoș atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător cu privire la rețelele de socializare și la ce efecte produc acestea pentru relațiile interumane.

„În ultimul an, am observat faptul că numeroase persoane trăiesc pe două paliere. Este vorba despre viața online și viața reală. Dacă acestea nu sunt echilibrate prin trăiri, gânduri, activități, se declanșează singurătatea socială pe care omul o simte acasă. De multe ori, majoritatea oamenilor doresc să își afișeze în mediul online faptul că trăiesc foarte bine. Este o dorință de a-și impune starea de bine. De exemplu, daca eu postez că sunt foarte bine, automat creierul îmi induce niște gânduri cu o stare de bine. Oamenii sunt făcuți să trăiască în colectivitate, să vorbească, să facă activități împreună. Dacă acestea lipsesc, apare singurătatea socială”, a precizat Lenke Iuhos, luni, pentru DC NEWS.

„În viața mea privată, chiar dacă am oameni în jur, nu îmi găsesc fericirea. Este un efect al rețelelor de socializare, care tot timpul doresc să ne scoată pozitivismul din noi. Dar, dacă nu există acel efect de stare de bine, la un moment dat, vom obosi. Clipele de criză, de singurătate, sunt greu de dus când există momente de sărbătoare, când oamenii ar trebui să fie fericiți. De exemplu, eu chiar dacă sunt o celebritate și sunt căutată, toată lumea crede că o duc foarte bine pentru că viața mea online arată în acest mod. Oamenii percep acest lucru ca pe o imagine foarte frumoasă și nu mai trebuie căutat, nu mai trebuie deranjat în viața reală domnul sau doamna respectivă. Acest lucru este extrem de periculos”, a spus Lenke Iuhos.

„Este un semnal de alarmă, să ne trezim, să batem la ușă, să ne preocupăm de oamenii din jurul nostru. Să facem efortul de a ieși în societate, să mergem să interacționăm cu oamenii. Să nu ne răcim unii față de alții, să avem dorința de a-i întreba ce fac, cum sunt fără sa credem că îi deranjăm”, a subliniat pentru DC News, psihologul și consilierul comportamental Lenke Iuhoș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel