România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 18 sep, 10:08
Psiholog, semnal de alarmă: "Copiii României plătesc scump". Părinții habar nu au ce fac!
Foto ilustrativ
Psihologul Gáspár György a tras un semnal de alarmă vivazi de una dintre cele mai mai mari greșeli pe care le fac părinții și nu își dau seama. Copiii vor fi afectați profund.

"Copilul "citeşte" starea psihologică a părintelui atât din comportamentele acestuia, cât şi din expresia feţei şi, desigur, din cuvintele şi mesajele pe care adultul le transmite. Un părinte care nu a învăţat să-şi gestioneze îngrijorările într-un mod constructiv poate pune, neintenţionat, multă presiune pe umerii copilului. Ce fac copiii atunci când îşi văd părinţii îndureraţi sau sfâşiaţi de frământări? Încearcă să găsească soluţii, îşi asumă responsabilitatea faţă de starea de bine a adultului şi uită de propriile trăiri şi sentimente.

Din păcate, mulţi dintre copiii vizibili şi invizibili ai României plătesc scump (din punct de vedere sufletesc) pentru a-şi păstra apartenenţa la familie. Apoi, mai sunt şi moştenirile psihologice: un copil care creşte alături de un părinte adesea preocupat, îngrijorat şi neajutorat va merge la şcoală cu un bagaj greu, pe care-l va căra în spate inclusiv la maturitate", a scris Gáspár György pe Facebook.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro