Data actualizării:
Data publicării:

PSD vrea să dea următorul comisar european pe zona economică. Marcel Ciolacu: Dacă pierdem acest tren, România nu mai are cum să recupereze

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat care este lista cu propunerile PSD pentru funcția de comisar european.

”E în funcție de mandatul avut, de negocieri, de portofoliul pe care o să îl avem. Eu cred că acum cel mai important pentru România și pentru toată Europa este economia”, a explicat premierul.

Întrebat dacă ne spune numele celor propuși, premierul Ciolacu a răspuns scurt: „Nu”.

”Ce avem noi, așa un fel de struțocămilă tipic românească, marea majoritate a reprezentanților în Consiliul European sunt primii-miniștrii, în România este președintele României, conform unei decizii a Curții Constituționale pe care nu o comentăm, ea se pune în aplicare indiferent pe vremea cui este. Este Curtea Constituțională și a luat această decizie. Normal că trebuie eu să am o discuție instituțională cu președintele României.

Comisar pe zona economică

Mai sunt negocierile din interiorul fiecărei familii politice. Eu am avut, cum e și normal, cu social-democrații, S&D, am avut cu Olaf Scholz, am avut cu Pedro Sanchez, cu Anne din Danemarca, am avut cu fiecare la întâlnirile noastre, cu primul-ministru din Malta. Eu cred că pentru România cel mai important, fiindcă urmează cei cinci ani de dezvoltare a României, dacă pierdem acest tren România nu mai are cum recupereze pentru că nu o să mai fie asemenea bani europeni pentru dezvoltare, cred că cel mai potrivit pentru România în acest moment ar fi să aibă un comisar pe zona economică, pe piața internă. Ar aduce chiar un echilibru între țările din est, fiindcă reprezinți întreaga zonă și întreaga Europă, dar ai aduce un echilibru în regiune. Un astfel de comisar care, cu adevărat, trebuie să fie un comisar care să știe carte”, a precizat premierul Ciolacu.

Primul-ministru a mai fost întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă „în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu prinde secretariatul general al NATO” este dispus, dacă președintele Iohannis își dorește, să îl numească comisar european.

„Nu am avut această discuție cu președintele României, dar nu cred că domnul președinte dorește să fie comisar european”, a răspuns premierul.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel