Mutarea PSD. Chirieac: Pentru PNL e un DEZASTRU
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Bogdan Chirieac a reacționat după ce mass-media a relatat că există zvonuri despre faptul că PSD dorește să amâne votul pentru învestirea Guvernului. 

Strategie de ultimă oră în PSD. Surse politice susțin că partidul vrea să amâne votul pentru Guvernul Orban până după congresul partidului. Asta ar însemna ca Executivul PNL să ajungă la votul Parlamentului abia în luna martie, relatează România TV. 

Bogdan Chirieac a intervenit la postul de televiziune, unde a fost întrebat care este miza amânării acestui vot. 

”Sunt chestiuni și tensiuni legate și de Congresul PSD, dar, astăzi când vorbim, viitorul lider al PSD, nu doar interimar, este evident domnul Marcel Ciolacu. Deci aici puține lucruri se pot întâmpla în așa fel încât să se schimbe ceva. În privința alegerilor anticipate, să știți că fiecare săptămână, fiecare lună care trece este în defavoarea PNL și în favoarea PSD. Deci zona asta de haos, discursurile astea agresive ale lui Ludovic Orban sunt, în mod evident, de partea PSD-ului. Apoi gândiți-vă că bun, este o înțelegere la nivel înalt, dacă mă întrebați, între Marcel Ciolacu și probabil președintele Iohannis, pentru că nu știu cine s-ar putea înțelege cu Ludovic Orban, pentru anticipate. Oprirea haosului din România e de dorit să se facă cât mai repede, nu mai târziu. Dar dacă alegerile se vor desfășura cumva la termen, cine știe cum, pentru PNL e un dezastru pentru că nu are cum să majoreze pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Asta a devenit temă de campanie, clară, fermă, toată lumea a pus reflectorul pe această lege, că spun ei că e prevăzută în buget, păi nu aveți bani în buget. Nimeni nu se hazardează să spună că da, 40% sigur se va majora. Nici pomeneală de așa ceva. Să știți că PSD își dorește să-și păstreze alegerile într-un singur tur pentru a-și prezerva coloana vertebrală și anume primarii. Sunt foarte importanți pentru PSD. Guvernul acesta interimar poate rămâne până în noiembrie la alegerile la termen”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Congresul PSD ar putea avea loc pe data de 29 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel