PSD Vrancea, cum vor fi protejați românii de noile prețuri la energie și gaze naturale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vrâncenii vor fi protejați de creșterea facturilor la utilități prin noua Ordonanță de Urgență care reglementează prețurile la energia electrică și gaze naturale, precizează deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin.

Obiectivul PSD este de a proteja românii și firmele românești de scumpirile la utilități iar ministrul PSD al Finanțelor a alocat 2,4 milioane de euro pentru punerea în aplicare a acestui pachet de sprijin destinat populației și economiei naționale.

Atât cetățenii dar și firmele vor avea prețuri plafonate la energie electrică și gaze naturale. La energie electrică, niciun vrâncean nu va plăti mai mult de 0,68 kwh, pentru un consum mediu lunar realizat în anul 2021 mai mic sau egal cu 100 kwh.

Tariful este plafonat la maximum 0,8 lei kwh, cu TVA inclus, în cazul celor al căror consum mediu lunar realizat în anul 2021 este cuprins între 100 kwh și 300 kwh inclusiv.

De asemenea, este plafonat la 0,31 lei/kwh prețul gazelor naturale consumate de vrânceni. PSD protejează și firmele prin decizia de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale folosite de consumatorii non-casnici.

Firmele vor plăti maxim 1 leu/kwh, cu TVA inclus, pentru energie electrică iar la gaze naturale va fi un preț maxim de 0,37 lei/kwh, cu TVA inclus, în cazul clienților al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 Mwh.

Totodată, PSD s-a asigurat că firmele din domeniul energiei vor fi supraimpozitate dacă vor specula prețurile iar producătorii de gaze naturale din țară își vor vinde producția la prețuri rezonabile pentru români.

Măsurile adoptate vor avea ca efect stabilizarea prețurilor la bunurile de consum și menținerea puterii de cumpărare a românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel