PSD, sprijin de la Bruxelles pentru creșterea pensiilor. Budăi, anunț
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Marius Budăi spune că secretarul general al Confederaţiei Europene de Comerţ susţine în fața Comisiei Europene nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR. 

"Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susține, în fața Comisiei Europene, nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR în care se menționează că pensiile românilor nu ar trebui să depășească 9,4% din PIB până în 2070, poziție exprimată deja de Ministerul Muncii și de PSD.

Iată că nu doar confederațiile naționale, ci și cea europeană au înțeles că aceste prevederi din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci și pe cei viitori. Îi mulțumesc lui Luca Visentini, un mai vechi prieten al României, care a și participat, la București, la evenimentele organizate în perioada cât țara noastră a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene", a scris Marius Budăi pe Facebook.

Ce se întâmplă cu voucherele pentru alimente

Ministrul Marius Budăi susține că PNRR va putea fi modificat pentru a acorda voucherele pentru alimente de 50 de euro la două luni. 

”Am înțeles eforturile pe care le face domnul ministru al Muncii și îngrijorarea sa față de explozia aceasta de prețuri și modul în care fac față pensionarii. Dar cred că aceste lucruri pot fi mult mai rapid compensate de la buget, pentru că, după cum știți, Comisia Europeană a răspuns printr-o comunicare oficială despre modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență că această modificare se poate face doar în situații excepționale cum a fi, de pildă, dezastre naturale de dimensiuni istorice, iar deja noi suntem întârziați. Termenul limită este 2026, dar trebuie contractate până în decembrie 2023 toate lucrările. Deci, practic, ar trebui să ne concentrăm pe preluarea acestor fonduri și găsite soluții de la bugetul de stat pentru pensionari, pentru că înțeleg că este într-adevăr foarte greu pentru oameni să se mai descurce cu actualele prețuri.” a spus Corina Crețu. Europarlamentarul afirmă că ”Până la ora actuală, din câte știu eu, nu există un aviz pozitiv al Comisiei Europene în legătură cu aceste vouchere”, a spus Marius Budăi, zilele trecute.

Vezi și: PMP: Fixaţia PSD cu renegocierea PNRR-ului pune România într-o situaţie critică

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel