PSD și PNL reiau negocierile privind comasarea alegerilor. Rareș Bogdan: Nu e o problemă de bani pentru că democrația costă. Marele pericol pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a vorbit despre reluarea negocierilor privind comasarea alegerilor.

Liderii coaliției încearcă să deblocheze negocierile privind marea împărțeală politică și să iasă cu un anunț comun în ceea ce privește comasarea alegerilor. PSD și-ar dori un acord pe 10 ani, iar surse Antena 3 CNN spun că social democrații ar fi dispuși să cedeze Primăria Capitalei PNL-ului, dar să primească la schimb susținerea PNL pentru candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.

Astăzi, 12 februarie, va avea loc o nouă ședință a coaliției de guvernare, și, deși discuția este mult mai amplă, la finalul acesteia este așteptată cel puțin o decizie privind dubla comasare a alegerilor.

Rareș Bogdan: Nu e o problemă de bani pentru că democrația costă

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a vorbit despre reluarea negocierilor din coaliție privind stabilirea modului în care vor fi organizate alegerile din acest an.

VEZI Și: Rareș Bogdan, despre prezidențiale 2024: Sunt convins că, în acest context și ținând cont de panoplia politică, e cel mai bun președinte

"Ținând cont de informațiile care au apărut în spațiul public în ultima săptămână... sigur, există exemple la nivel european, nu mai puțin de 7 state care organizează alegeri comasate locale, regionale, cu parlamentare, landuri din Germania, regiuni din Italia, de asemenea Belgia, inclusiv parlamentare, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Portugalia. 

Pentru noi, este important să fie o cât mai bună reprezentativitate și dacă eu aș fi sigur că românii nu și-ar pierde apetența spre ultimele două duminici de alegeri din acest an și vor participa într-un număr cât mai mare la toate alegerile.... sincer, nu e o problemă de bani pentru că democrația costă. Acum că plătim 100 de milioane sau plătim 650 de milioane, nu acolo stă marea economie a României, important este să fie reprezentativitate și să oprim extremismul pentru că acesta este cel mai mare pericol pentru România", a declarat Rareș Bogdan în cadrul unei declarații de presă.

Reamintim că liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată joi trecută, la Palatul Victoria. Ulterior, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, afirmase că "este foarte probabil ca aceste discuții despre comasarea alegerilor să continue săptămâna viitoare, probabil luni". 

VEZI ȘI: Când vor fi reluate discuțiile privind comasarea alegerilor. Ionuț Stroe: Timpul ne presează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel