PSD, decizie privind BPN şi CEx de luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
PSD
PSD
Social-democrații se vor reuni, luni, ora 12.00 în ședința Biroului Permanent Național (BPN), urmată de întrunirea Comitetului Executiv (CEx) al PSD.

Update: PSD a decis să anuleze reuniunile Biroului Permanent Național (BPN) și Comitetul Executiv (CEx) ale partidului care trebuiau să se desfășoare, luni, prima de la ora 12.00 și a doua începând cu ora 18.00, au declarat surse ale formațiunii, pentru MEDIAFAX.

Ştirea iniţială: Ședința BPN se va desfășura la sediul partidului din Kiseleff, iar social-democrații se pregătesc pentru Congresul PSD din 3 august, au precizat sursele citate de Mediafax. Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Vaslui, întrebată despre coordonatorul campaniei electorale a PSD, că va anunțat în CEx care este echipa de campanie și strategia partidului în campania pentru alegerile prezidențiale. Pe 3 august PSD are Congres, în vederea lansării candidatului formațiunii la prezidențiale, Viorica Dăncilă.

De asemenea, președintele PSD a declarat că Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de premier, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale. Dăncilă a adăugat că va face o propunere în acest sens după ce va discuta în Comitetul Executiv Național al partidului. Prezentă la Vaslui, Viorica Dăncilă a fost întrebată cu ce persoană ar face cel mai bun tandem, în cazul în care ar ajunge președinte, iar ea a răspuns că are în vedere un nume, dar că trebuie să discute în Comitetul Executiv al partidului acest aspect.

Întrebată dacă Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de prim-ministru, Viorica Dăncilă a răspuns: „Categoric, da”

La ședința CEx al PSD de marți, social-democrații au decis ca Viorica Dăncilă să fie prezidențiabilul partidului. În ședința anterioară a BPN al PSD Gabriela Firea și-a retras candidatura la prezidențiale.

Totodată, secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, marți la Antena 3, că timpul de pregătire al partidului pentru prezidențialele din toamnă este „destul de strâns” iar din 10 august social-democrații ar trebui să înceapă strângerea de semnături pentru sprijinirea candidatului la scrutinul pentru șefia statului.

Ulterior reuniunilor PSD, Firea a anunțat că intenționează să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, precizând că nu s-a pus problema să își retragă candidatura la prezidențiale pentru a avea susținerea partidului la Primăria Muncipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel