Urmărește emisiunea live
PSD, PRIMA REACȚIE după atacul lui Iohannis cu bilanțul COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
PSD a reacționat, joi, după atacul președintelui Klaus Iohannis.

„PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate”, a spus, joi, Klaus Iohannis. Președintele a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.

Lucian Romașcanu, PSD, primele declarații

„După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. A avut o ieșire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declarației de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. România s-a săturat să audă PSD e de vină”, a zis Romașcanu.

„Să fie clar: vinovat e Iohannis, vinovat e Guvernul PNL”, a spus acesta, adăugând ulterior: „Aceasta este prima minciună a domnului Iohannis care trebuie demontată. Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au ISU, Ministerul Sănătății, ei conduc Ministerul de Interne. Și nu fac nimic! De aceea ne aflăm în această situația din care nu mai putem ieși. Acest Guvern incompetent și criminal este de vină pentru această criză fără precedent!”

„A doua minciună este legată de calendarul depunerii și votării legii privind carantinarea și izolarea. Guvernul trebuia să trimită legea imediat după 25 iunie, când s-a pronunțat Curtea Constituțională. Așteptarea până la motivarea Curții nu este decât o explicație a eșecului. Au trimis legea de abia pe 6 iulie, pe 7 iulie a ajuns în Parlament. Pe 9 iulie, în mai puțin de 24 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaților, tocmai pentru a ne mișca cu rapiditate. Însuși președintele Iohannis a spus că e nevoie de dezbatere pe această lege. (...) A treia minciună este legată de numărul de infectări.

(...) Ceea ce face domnul Iohannis este să apere acest Guvern. Cum să aperi incompetența?! (...) Cum să aperi nepotismele?! (...) Cum să aperi hoția?! Toate aceste lucruri îl decredibilizează pe domnul Iohannis”, a spus Romașcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel