PSD, greșeală fatală. Chirieac, IPOTEZĂ după zidul din jurul lui Shhaideh și Plumb
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat critic zidul pus de PSD în jurul miniștrilor din Guvernul Tudose, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, anchetați într-un nou dosar de către procurorii DNA. Bogdan Chirieac crede că PSD nu a gândit strategic și a pus, în mâinile unei justiții măcinate, muniție cât pentru un întreg război. 

”DNA vine cu doi miniștri, de fapt, trei, că l-a mai agățat și pe unul `fără față`, pentru relația cu Parlamentul, pentru că a organizat nu știu ce concurs. Trei miniștri din Guvern, trei, până-n momentul acesta. Tu, PSD, în acest moment istoric, în opinia mea, trebuie să-ți retragi cei trei miniștri învinuiți. Concomitent, săptămâna aceasta introduce pachetul de reformă al legilor justiției, atât de necesar. În acel moment, ai și legea răspunderii magistraților și atunci ai un fenomen foarte simplu, în opinia mea dacă miniștrii respectivi sunt nevinovați și, de pildă, eu am convingerea că Rovana Plumb nu e vinovată de nimic, de doamna cealaltă nu știu, pentru că nu apare în public. Dar, dacă DNA îi găsește vinovați, nu avem nimic a spune, să plătească, să facă, să dreagă. Dacă instanța de judecată nu îi găsește vinovați, magistratul respectiv- că de aia dă legea răspunderii magistraților- răspunde cu funcția. Atunci, adio venituri foarte mari, adio pensie specială.” a subliniat Bogdan Chirieac, la Antena 3, în emisiunea ”La Ordinea Zilei”. 

Strategia, susținută de UDMR, PNL, PMP

După ce i s-a atras atenția că PSD trebuie să aibă o putere foarte mare ca să pună în aplicare o asemenea strategie, analistul politic a amintit: ”După știința mea, UDMR-ul și Kelemen Hunor a avut un discurs formidabil în Parlamentul României, spunând că justiția controlează celelalte două puteri ale statului și că acest lucru e intolerabil. Mă îndoiesc că PMP-ul, atât cât este el, ar vota împotrivă. Legea răspunderii magistraților este în programul de guvernare al PNL, cu toată dragostea!”. 

PSD a oferi muniție pentru un întreg război

În condițiile în care PSD nu retrage cei trei miniștri, Bogdan Chirieac spune că situația care va urma va fi astfel: ”Toți vor spune- că ne închinăm la Bruxelles, ne închinăm la Washington- guvernul de penali cu trei miniștri urmăriți penal, ținuți în continuare de majoritatea lui Liviu Dragnea, o să vezi ce festival, o să vezi ce muniție va fi.”

[citeste si]

”Deocamdată e normal să aplicăm prezumția de nevinovăție DNA-ului. Mai departe, câtă vreme te-ai opus din capul locului, ai oferit muniție cât pentru un întreg război unei justiții măcinate.” a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel