PSD, DECIZIE după moartea Regelui Mihai. Ștefănescu: Colaborare Președinție-Guvern-Casa Regală
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
PSD a decis să suspende mitingurile de sâmbătă din 32 de orașe și București. Totodată, vor fi anulate toate acțiunile politice din teritoriu. În ceea ce privește activitatea Parlamentului, urmează să fie luată o decizie mâine. 

”Miercuri și joi aveam niște acțiuni zonale, aveam ședințe de partid în 11 județe, aveam conferințe de presă la nivelul a 34 de organizații județene și aveam mitingurile sâmbătă. Toate aceste sunt acțiuni politice. Toate se suspendă. 

Trebuiau să fie mitinguri în 32 de orașe plus Bucureștiul. Mitingurile din Arad, Oradea, Sibiu, Brașov, Satu Mare, Timișoara, Reșița, Alexandria, Giurgiu, Ploiești, Târgu-Jiu, Craiova, Piața Neamț, Suceava, Iași, Botoșani, Galați, Constanța, etc. se suspendă.

[citeste si]

Nu am discutat încă pentru când. Știrea care a venit este cumplită, este doliu național. E o chestiune care ține de proceduri oficiale ale României. În zilele astea, va curge la cerneală în presa occidentală imens. Cred că toate ziarele importante ale lumii vorbesc când moare o personalitate dintr-o Casă Regală. E o știre cutremurătoare peste tot. Aici trebuie să fie pregătită foarte exact toată ceremonia. E o colaborare între Guvern, Casa Regală și Președinție. Sunt implicate și Armata și Biserica Ortodoxă Română. Sunt implicați foarte mulți factori de decizie. Probabil că vor veni, când se va face slujba cea mare din București, ambasadori, se vor da acreditări pentru jurnaliști din străinătate.

O să fie o activitate intensă în urma acestui eveniment trist. Era clar că trebuie să suspendăm orice fel de activități, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Acum aproximativ două săptămâni, Casa Regală dăduse o oarecare speranță românilor, declarând că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a îmbunătățit într-o mică măsură. Ne concentrăm doar la această ceremonie și restul acțiunilor din teritoriu se suspendă.” a declarat Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, pentru DCNews

Decizie în Parlament privind programul, după moartea Regelui Mihai

În ceea ce privește activitatea Parlamentului, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre: ”Vor decide președinții celor două Camere în următoarea perioadă. Vor comunica public acest lucru. Noi, ca partid politic, în semn de respect față de acest moment trist, am luat o decizie firească și normală. Legat de activitatea Parlamentului, conducerea celor două Camere va comunica pe parcursul zilei de mâine care va fi activitatea. Biroul Permanent și președinții celor două Camere vor comunica pe parcursul zilei de mâine exact care va fi programul Parlamentului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel