PSD: Cu USR la guvernare, România a fost într-un permanent blocaj şi a mers din criză în criză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Social-democraţii au afirmat, joi, că atunci când PSD a fost la guvernare, România a intrat în NATO şi Uniunea Europeană, a scăpat de MCV şi este gata să adere la Schengen, în timp ce, cu USR la guvernare, România a fost 'într-un permanent blocaj şi a mers din criză în criză'. 

'Cu PSD la guvernare, România a intrat în NATO şi Uniunea Europeană, a scăpat de MCV şi este gata să adere la Schengen! Cu USR la guvernare, România a fost într-un permanent blocaj şi a mers din criză în criză. Faptele sunt clare! Cu PSD la guvernare, România a îndeplinit toate standardele europene în privinţa justiţiei! Iar această evoluţie este confirmată prin adoptarea noilor legi ale justiţiei şi de faptul că, recent, Comisia Europeană a eliminat ţara noastră din monitorizarea prin vechiul Mecanism de Cooperare şi Verificare', se arată într-un mesaj al PSD pe Facebook.

Social-democraţii au adăugat că 'marii anticorupţi de la USR, care combat corupţia doar pe Facebook şi doar când e la alţii', nu au reuşit nimic.

'Nici nu e de mirare: ce performanţe pe zona justiţiei pot avea politicienii care fac acum scut în cazul colegilor lor penali, precum primarii Coliban de la Braşov şi Clotilde Armand de la Sectorul 1 din Bucureşti. Adevărul este simplu şi dur: USR este disperat că România a scăpat de MCV şi are o şansă uriaşă de aderare la spaţiul Schengen.

Calculul lor cinic este că asemenea realizări le diminuează lor şansele unor disperate manevre politice interne! Iar pentru această meschinărie politică sunt capabili de orice. Inclusiv să folosească ranga împotriva intereselor naţionale ale ţării', se mai arată în mesaj. 

Vezi și - Marius Budăi, precizări despre majorarea pensiilor. Ziua din decembrie în care seniorii își vor primi banii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut mai multe precizări despre majorarea pensiilor.

Majorarea de 12,5% a pensiilor ar fi, de fapt, mai mică, pentru cei care iau peste 2.000 de lei, transmite Realitatea Plus. Asta, din cauza impozitului – toate pensiile mai mari de 1.800 de lei vor fi majorate cu 10%, susține sursa citată. În acest context, Marius Budăi, ministrul Muncii ,a precizat că măsurile de sprijin compensează diferența.

"Nu este doar 10%, depinde de praguri. Mă bucur și fac recurs la memoria dumneavoastră. Aceste discuții pe care le promovați despre majorarea de venituri nu le-ați avut în anii anteriori. Prezența PSD la guvernare a adus discuții despre majorări. Aceste calcule le-am făcut și noi și de aceea avem măsuri de sprijin. Am creat pentru toată lumea acea majorare a punctului de pensie. Iată că prezența noastră la guvernare a adus închiderea discuțiilor despre majorarea cu 40%, se majorează cu un pic mai mult. Și avem sprijin care să ajute în această perioadă grea de iarnă, dar și pentru anul 2023", a explicat Marius Budăi. "Am avut o discuție cu directorul Poștei Române, pe 2 decembrie era punte și se putea să nu se plătească pensiile că e liber. Mulțumesc Poștei Române! Chiar dacă este zi liberă, pe 2 decembrie se vor încasa pensii", a spus Marius Budăi.

Ciucă anunță când se va lua o decizie despre pensiile speciale

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că săptămâna viitoare, în cadrul coaliţiei de guvernare, va avea loc o discuţie în legătură cu pensiile speciale, urmând să se ia o decizie.

"Este un demers care este în continuare în derulare la Ministerul Muncii şi urmează ca săptămâna viitoare să avem o discuţie şi pe acest subiect şi vom lua o decizie", a declarat prim-ministrul, la sediul central al PNL.

El a adăugat că proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat până la sfârşitul acestui an. Ciucă a afirmat că îşi menţine părerea că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu.

"Nu este doar opinia mea, este opinia celorlalte ţări din Uniunea Europeană şi din NATO care încadrează pensiile militarilor la pensii de serviciu. Ca atare, este o chestiune pe care am spus-o şi îmi menţin aceeaşi părere", a transmis premierul.

Au fost discuţii aprinse în coaliţie nu doar pe subiectul procentului de majorare a pensiilor, dar şi pe cel al voucherelor de vacanţă. Şi asta întrucât PNL vrea tichete de vacanță plătite de stat pentru angajaţii din mediul privat. Vezi mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel